Radyo 80 | Fıstık Gibi Radyo

Deniz Depboylu: Bugünü anlayamıyorsak geleceği inşa edemeyiz

Güncel

MHP Genel Başkan Yardımcısı Deniz Depboylu, OKÜ'de "Bireyden Milli Şahsiyete Tekâmül ve Geleceğin Türkiye'si" başlıklı konferans verdi. 15 Temmuz Şehitler Amfisi’nde gerçekleşen programa Osmaniye Valisi Ömer Faruk Coşkun, OKÜ Rektörü Prof.

MHP Genel Başkan Yardımcısı Deniz Depboylu, OKÜ'de "Bireyden Milli Şahsiyete Tekâmül ve Geleceğin Türkiye'si" başlıklı konferans verdi.

15 Temmuz Şehitler Amfisi’nde gerçekleşen programa Osmaniye Valisi Ömer Faruk Coşkun, OKÜ Rektörü Prof. Dr. Murat Türk, Osmaniye Belediye Başkan Vekili Hacer Burcu Yüceer, Cumhuriyet Başsavcısı Ahmet Tekne, 26. Dönem Osmaniye Milletvekili MHP Genel Başkan Başdanışmanı Ruhi Ersoy, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Mustafa Bolat, Osmaniye İl Milli Eğitim Müdürü Aydın Albak ile öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.



OKÜ'yü tanıtarak konuşmasına başlayan Rektör Prof. Dr. Murat Türk, “OKÜ çatısı altında her yıl çeşitli konularda bir eğitim-öğretim yılında ortalama yaklaşık 80 teknik ve kültürel geziye, 30 fazla konferansa, birçok turnuvaya, konsere, panele, söyleşiye, eğitim seminerine, sempozyumlara, kongrelere ve seminerlere ev sahipliği yaparak halkımıza, personelimize ve öğrencilerimize sunarak onların kişisel gelişimlerini arttırmaları yönünde çabalıyoruz.” dedi.

MHP Genel Başkanı Dr. Devlet Bahçeli’nin selamlarını ileterek sözlerine başlayan 26. Dönem Milletvekili ve MHP Genel Başkan Yardımcısı Deniz Depboylu, “Milli ve manevi değerlerimizi özümseyerek nitelikli bir insan haline gelebilmek için dikkat etmemiz gerekiyor. Kendi kültürümüze sahip çıkmalıyız. Tüm toplumlar değerleri ile vardırlar. Kültürleri ile varlık gösterirler, hayata tutunurlar. Kültürleri ise var olduğu sürece kendi varlıklarını korumayı başarırlar. Bu sebepledir ki genelde küreselleşme ile kültüre saldırı gerçekleşir. Milli ve manevi değerlerimizi biz tarihimizden alırız. Bu yüzden de tarih önemlidir. Tarihimizi bilmediğimiz zaman o zaman bugünümüzü anlayamayız. Bugünü anlayamıyorsak geleceği inşa edemeyiz. Kendi milli ve manevi değerlerimizi koruyacak yeni savunma mekanizmaları oluşturmalıyız.” dedi.



Depboylu, “Geleceğin Türkiye’sini oluşturabilmek için bireyden milli şahsiyete doğru tekamül etmemiz gerek. İşte tam da bu noktada bizleri umutlandıran gençlerimizdir. Taze beyinler, öğreniyorsunuz, yeni bilgilerle donanıyorsunuz. Bunları kullanarak daha güzel işlere imza atacaksınız.” diye konuştu.

Programın sonunda Rektör Prof. Dr. Murat Türk, Deniz Depboylu’ya Teşekkür Belgesi ile Dede Korkut temalı kilim takdim ederken Osmaniye Valisi Ömer Faruk Coşkun Ay Yıldızlı tabağı, OKÜ Anaokulu öğrencileri ise hazırlanan çiçeği takdim etti.
Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.