Radyo 80 | Fıstık Gibi Radyo

Devlet Bahçeli Meydanındaki çınarlar da kuruyor!

Güncel

Osmaniye 29 Ekim Özgür Düşünceliler Derneği, Devlet Bahçeli Meydanında bulunan tören alanı içindeki çınarların kurumasıyla ilgili olarak Osmaniye Belediyesini protesto etti. Tören alanı içindeki çınarların gövdesine “Çınarlarımız kurumasın” yazılı kağıtları yapıştıran dernek üyeleri, belediyeyi çınarlara müdahale etmeye davet etti.

Osmaniye 29 Ekim Özgür Düşünceliler Derneği, Devlet Bahçeli Meydanında bulunan tören alanı içindeki çınarların kurumasıyla ilgili olarak Osmaniye Belediyesini protesto etti.

Tören alanı içindeki çınarların gövdesine “Çınarlarımız kurumasın” yazılı kağıtları yapıştıran dernek üyeleri, belediyeyi çınarlara müdahale etmeye davet etti.



29 Ekim Özgür Düşünceliler Derneği Başkanı Saadettin Sarıbıyık; “Dernek olarak yaklaşık iki senedir bu çınarlarla ilgili mücadele veriyoruz. Gerek Karaoğlanoğlu Parkı içindeki Çam ağaçları olsun gerekse tören alanı içindeki çınarlar olsun, bunları kurtarmak için birçok yere müracaatta bulunduk. Belediye yetkilileri ile görüştük, fakat oralı olunmadı. Buraya toplanma amacımız bu alanda ki ağaçların Çınarlı kahvede ki çınarla aynı kaderi paylaşmasını önlemek.” dedi.




Çınarların kurtarılması için belediye yetkililerine seslenen Sarıbıyık; “Geç kalınmış değil, beton dökmek yarım saat sürer ama bir çınar yetiştirmek 50 yıl sürer. Bu şehirde yaşayanların asıl görevi şehrin yeşilliklerine sahip çıkmaktır.” dedi.


Dernek Başkanı Sarıbıyık daha sonra hem ağaçlar için hem de yetkililere sesini duyurmak için sazıyla türkü söyledi.
Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.