Radyo 80 | Fıstık Gibi Radyo

Durmuşoğlu, Trump'ın açıkladığı sözde barış planına tepki gösterdi

Güncel

Ak Parti Milletvekili Mücahit Durmuşoğlu, ABD Başkanı Donald Trump tek taraflı yapmış olduğu skandal Orta Doğu barış planını açıklamasını, TBMM Genel Kurulunda söz alarak asla kabul etmediğimizi ve bizim için yok hükmünde olduğunu dile getirdi. Sayın Durmuşoğlu konuşmasının şu şekilde yaptı; "Dün, ABD Başkanı Donald Trump tek taraflı, skandal Orta Doğu barış planını kamuoyuna açıkladı.

Ak Parti Milletvekili Mücahit Durmuşoğlu, ABD Başkanı Donald Trump tek taraflı yapmış olduğu skandal Orta Doğu barış planını açıklamasını, TBMM Genel Kurulunda söz alarak asla kabul etmediğimizi ve bizim için yok hükmünde olduğunu dile getirdi.

Sayın Durmuşoğlu konuşmasının şu şekilde yaptı;

"Dün, ABD Başkanı Donald Trump tek taraflı, skandal Orta Doğu barış planını kamuoyuna açıkladı. Bu skandal açıklamada Kudüs'ün İsrail'in bölünmez başkenti olarak nitelendirilmesini asla kabul etmiyoruz ve bizim için yok hükmündedir.

Filistin'in geleceği kilometrelerce uzaktan planlanamaz. Bu plan, çözümü değil, çözümsüzlüğü ve Filistin topraklarını gasbetmeyi hedefleyen bir plandır. Kudüs davası yalnızca Filistin'deki bir avuç Müslümanın değil, 1,7 milyarlık İslam âleminin onuru, namusudur. Kudüs bize Hazreti Davut'un, Hazreti Süleyman'ın, Hazreti Zekeriya'nın, Hazreti Yahya'nın hediyesidir. Kudüs, peygamberler sultanı Hazreti Nebi'nin 'Şayet oraya gidemez ve orada namaz kılamazsanız bari oranın kandillerini aydınlatacak yağ gönderin.' diyerek emanet ettiği kutlu beldedir.

Kim ne derse desin, hangi planını açıklarsa açıklasın Kudüs Filistin'in başkentidir, Kudüs Müslümanların kutsalıdır. İlk kıblemiz Kudüs'ü işgalcilerin insafına terk etmemekte kararlıyız.

Filistin halkının hakları ve Kudüs konusundaki mücadelemizi son nefesimize kadar sürdüreceğiz." diyerek sözlerine son verdi.
Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.