Radyo 80 | Fıstık Gibi Radyo

Gizlice'den tartışmalara neden olan KÖYDES ödenek ve dağılımı açıklaması

Güncel

Osmaniye İl Genel Meclisi Başkanı Mehmet Ali Gizlice, KÖYDES programından 2021 yılı için ilçelere tahsis edilen ödenek ve dağılımına ilişkin açıklama yaptı. Osmaniye'ye ayrılan 25 milyon 467 bin TL ödeneğin %40'nın Kadirli ilçesine tahsis edilmesi sosyal medyada tartışma konusu oldu.


Osmaniye İl Genel Meclisi Başkanı Mehmet Ali Gizlice, KÖYDES programından 2021 yılı için ilçelere tahsis edilen ödenek ve dağılımına ilişkin açıklama yaptı.





Osmaniye'ye ayrılan 25 milyon 467 bin TL ödeneğin %40'nın Kadirli ilçesine tahsis edilmesi sosyal medyada tartışma konusu oldu.









Sosyal medya hesabından paylaşımda bulunan Gizlice, KÖYDES ödeneklerinin ilçelerin köy sayısı ve yol ağı uzunluğuna göre yapıldığını belirtti.









Gizlice, yaptığı açıklamada, "KÖYDES ödeneklerinin tahsisi ile alakalı alığımız sorulara istinaden. Hükümetimiz tarafından illere ayrılan KÖYDES ödeneklerinin ilçelere pay edilmesi, ilçelerin köy sayısı ve yol ağı uzunluğuna göre yapılmaktadır. ilimizin 7 ilçesine bağlı 159 Köyü vardır. Örneğin: Kadirli ilçemizin 60 Köyü 1.928km yol ağı 10.446,981 TL ödeneği var iken Hasanbeyli ilçemizin 6 Köyü 62km yol ağı 402,398TL ödeneği vardır. Köy sayısı ve yol ağı uzunluğu fazla olan ilçelerimize, köy sayısı ve yol ağı uzunluğu az olan ilçelerimize göre daha fazla pay ayrılmaktadır." ifadelerine yer verdi.


Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.