Radyo 80 | Fıstık Gibi Radyo

Gül Bahçesinde Yeşeren Umutlar

Güncel

Osmaniye Tarım ve Orman İl Müdürü İbrahim Sağlam, “Gül Bahçesinde Yeşeren Umutlar” projesi kapsamında kurulan gül bahçesini ziyaret etti. 2018 yılında uygulamaya konulan “Gül Bahçesinde Yeşeren Umutlar” isimli “özel proje ürün vermeye devam ediyor.

Osmaniye Tarım ve Orman İl Müdürü İbrahim Sağlam, “Gül Bahçesinde Yeşeren Umutlar” projesi kapsamında kurulan gül bahçesini ziyaret etti.

2018 yılında uygulamaya konulan “Gül Bahçesinde Yeşeren Umutlar” isimli “özel proje ürün vermeye devam ediyor.


“Kadın Çiftçiler Tarımsal Yayım Projesi” olarak planlanan ve İlimiz Değirmenocağı köyünde uygulamaya koyulan projenin 2. yılında İl Müdürü İbrahim Sağlam gelinen aşamayı yerinde inceledi.

Proje kapsamında çeşitli eğitimler verilerek uygulama ve yayım konularında görevlendirilen 6 kadın çiftçi ziyarette hazır bulundu. Projenin safahatı hakkında gerek teknik personeller ve gerekse kadın çiftçiler tarafından İl Müdürüne bilgiler verildi.


Değirmenocağı köyünde proje kapsamında kesme gül üretimi 1,5 dekar serada devam etmektedir. Proje kapsamında seralarda farklı çeşit özelliklerine sahip 4 çeşit gül yetiştirilmektedir. Köyde var olan Tarımsal Kalkınma Kooperatifi kadın kooperatifine dönüştürülerek üretim yapan ve önümüzdeki yıllarda üretimi dahil olacak kadınlar için örgütlenme imkanı sağlanacaktır. Bakanlığımız ile Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı arasında yapılan bir protokolle kadın çiftçilerin kooperatifleşmesi, tarımsal üretimde bilgi ve beceri artışının sağlanması ve üretime daha çok katılım yapmaları hedeflenmektedir. Kooperatifleşmesini tamamlamış kadın çiftçilere yönelik bazı projelerin uygulanmasına destek sağlanacaktır.

İl Müdürü İbrahim Sağlam yaptığı değerlendirmede, projenin kadınlar eliyle başarılı şekilde yürütülmekte olduğunu görmekten memnuniyet duyduğunu belirtti.



Kentte seracılık ve çiçekçilik alanında yüksek potansiyel barındırdığını ifade eden Sağlam, kooperatifleşmenin bir an önce tamamlanması gerektiğini belirterek açıklamasına şöyle devam etti, “Koopertifleşme tamamlandığında bazı eğitimler ve projeler uygulamak istiyoruz. Bakanlığımız tarımda kadın istihdamına büyük önem vermektedir. Biz de destek sağlayabildiğimiz tüm kurumlara proje yaparak kadınların istihdamına katkı sağlayacağız.”

Serada yetişen gülleri inceleyen İl Müdürü Sağlam, kadın çiftçilere ve emeği geçenlere teşekkür etti.

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.