Radyo 80 | Fıstık Gibi Radyo

Güneysu Dergisi ve Osmaniye'de Edebiyat

Güncel

Türk Ocağı Osmaniye Şubesi ve AGAMDER'in birlikte düzenlediği kahvaltılı sohbetler 6 Ekim 2019 Pazar günü yeni döneme başladı. İlk sohbetin söz sahibi de Cebelibereket Gazeteciler Cemiyeti yayın organı olan Güneysu Dergisinin Genel Yayın Yönetmeni Ahmet Doğru oldu.

Türk Ocağı Osmaniye Şubesi ve AGAMDER'in birlikte düzenlediği kahvaltılı sohbetler 6 Ekim 2019 Pazar günü yeni döneme başladı.

İlk sohbetin söz sahibi de Cebelibereket Gazeteciler Cemiyeti yayın organı olan Güneysu Dergisinin Genel Yayın Yönetmeni Ahmet Doğru oldu.

Konu, "Güneysu Dergisi ve Osmaniye'de Edebiyat"tı. Ahmet Doğru, dergiye ilk geldiği günden, yani 41. sayıdan (Kasım Aralık 1992), bugün ulaşılan 124. Sayıya (Güz 2019) kadar dönemi içine alan 27 yıllık serüveni özetlemeye çalıştı.

Hatıraları ve gözlemleriyle Osmaniye'de oluşan Güneysu Dergisi edebi muhitini ve bu çerçevede gelişen Osmaniye edebiyatı ele alınarak değerlendirildi.

Bu konuda Doğru: "Taşrada 34 yıla ulaşan, hocasından öğrencisine devrederek 3. kuşağın editörlük yaptığı başka dergi yok. Burada güzel bir duanın kabul olduğunu düşünüyorum" diyen Doğru, "bu muhit, bu ocak inşallah hep var olur. Hocadan öğrenciye devrederek gider" dedi. Bununla birlikte "Gençlik, okumadan yazmadan sürekli uzaklaşıyor. Bir eğitimci olarak bunun tedirginliğini yaşıyorum. Cebelibereket Gazeteciler Cemiyetimiz sağ olsun, Bestami Yazgan Liseler Arası Şiir Yarışmalarını başlattı. Böyle etkinliklerle de umutlu olmak istiyorum" dedi. Bu vesile ile Güneysu dergisinde yazan birçok değerli kalem rahmetle anıldı, birçok değerli kalem de sıhhat ve afiyetle yad edildi.

Osmaniye'de çıkan diğer dergilere de değinildi. Kırağı dergisi, Patlıcan dergisi, Baykuş Dikey Duruş dergisi ve Su dergisi ile ilgili hatıralardan da söz edildi.
Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.