Radyo 80 | Fıstık Gibi Radyo

Güneysu dergisinin Mayıs sayısı çıktı

Güncel

Güneysu dergisinin 126. sayısı raflardaki yerini aldı.

Güneysu dergisinin 126. sayısı raflardaki yerini aldı.

Derginin başyazısında karantina günlerine değiniliyor. Bu sayının karantina günlerinin sayısı olduğu belirtiliyor. Koronavirüs sebebiyle evlere sığınan insanın, evrene yaptıklarının cezasını çektiği belirtilerek insanlık için yeni bir dönemin giriyor başladığı vurgulanıyor. Virüslerin silah olarak kullanılabileceğinin, sağlık çalışanlarının “sağlık ordusu” olacağının artık öngörü olmadığı çerçevesinde durum değerlendirilmesi yapılıyor.

Bahar sayısı olduğu için olmalı, derginin şiir yükü hayli kalabalık. Bu sayının şairleri; Bestami Yazgan, Âşık Feymani, Fatma Aksu, Ahmet Doğru, Hayrettin Durmuş, Selma Erdem Durmuş, Halit Yıldırım, Züleyha Özbay Bilgiç, Kübra Kuliyeva, Mustafa Işık, Berika Gedik, Songül Özel, Ersin Kartal, Özkan Kaya, Mahmut Topbaşlı, Veysi Kabaca, Ayhan Aslan, Kudret Gül, Hacer Ertürk, Muhammed Turan Şehitoğlu ve H. İbrahim Kocaman.

Halil Atılgan “Kadersiz Türküler” yazısıyla derleme çalışması yeteri kadar titiz olmayan, farklı varyantları bulunan türkülere değinmiş. İzzet Irmak, “Sevda Savaşında 'Şemşir' Olmak” yazısıyla Âşık Feymani'nin “Sevdiğim” isimli şiirindeki tasavvufî yaklaşımı incelemiş. Mehmet Ali Kalkan, “Gönlümden” yazısıyla Yavuz Bülent Bakiler’in bir hatırasını ve bir şiirini paylaşmış. İlkay Coşkun, “Şair, Yazar Mustafa Uçurum ile Şiire ve Edebiyata Dair” mülâkatıyla Mustafa Uçurum’un şair ve yazarlık konusundaki görüşlerini aktarmış. Ergül Altaş, “Ah Kezban, Ah!” hikâyesiyle bir çocuğun bilinçaltında kalan sözlerini öyküleştirmiş. Akif Dut, “Bahar Türküsü” yazısıyla bahar mevsiminin güzelliklerini şiirsel bir dille anlatmış. Manzar Niyarlı, “O Acılı Gün” hikâyesiyle Hocalı Katliamındaki çocukların acı dramını öyküleştirmiş. Fidanlık bölümünde genç kalem ve özel yetenek (BİLSEM) öğrencisi Gamzenur Şengül, “Muamma Güzel” hikâyesiyle Yahya Kemal’in Mehlika Sultan şiirinde hareketle gizemli, masalsı bir durumu öyküleştirmiş.

Söz ustalarından bölümünde ölüm yıldönümlerinden dolayı Necdet Evliyagil ve Âşık Veysel Şatıroğlu’ndan birer şiire yer verilmiş, Tekke Tasavvuf Edebiyatından da Teslim Abdal’dan bir şiir alınmış. Eski sayılardan bölümünde Halil Soyuer'in bir şiiri, Osmaniyeli şairleri tanıtıldığı köşede de Abdullah Gizlice var.

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.