Radyo 80 | Fıstık Gibi Radyo

Hava sıcaklıkları mevsim normallerinin 6-10° üzerine çıkacak

Güncel

Osmaniye'de sıcaklığın 13-18 Mayıs tarihleri arasında mevsim normallerinin 6-10 °C üzerine çıkması bekleniyor. Türkiye yüksek basınç merkezinin etkisi altına girmiş olup, bu hafta boyunca yurdumuzda Kuzey Afrika üzerinden gelen sıcak hava akımlarının etkili olacağı tahmin ediliyor.



Osmaniye'de sıcaklığın 13-18 Mayıs tarihleri arasında mevsim normallerinin 6-10 °C üzerine çıkması bekleniyor.

Türkiye yüksek basınç merkezinin etkisi altına girmiş olup, bu hafta boyunca yurdumuzda Kuzey Afrika üzerinden gelen sıcak hava akımlarının etkili olacağı tahmin ediliyor.

İlimizde Mart-Nisan aylarında normal seyrinde gerçekleşen sıcaklığın 13-18 Mayıs tarihleri arasında mevsim normallerinin 6-10 °C üzerine çıkması bekleniyor.


Çiftçiye sıcaklık uyarısı!


Osmaniye İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, aşırı sıcaklara karşı üreticileri uyardı. 

Müdürlükten yapılan yapılan yazılı açıklamada, ani ekolojik değişime (aşırı sıcaklık artışı gibi) duyarlı olan zeytin ve turunçgil türleri küçük meyve dökümü şeklinde tepki gösterdiği belirtilerek, "Bu nedenle başta zeytin ve turunçgil alanlarında olmak üzere sulanabilir tüm tarımsal ürünlerde sulama ve bitki besleme gibi teknik ve kültürel bakım işlemlerinin zamanında ve doğru yapılması; güneş yanıklığını önleyici kaolin uygulaması, bitkilerde stres faktörünü azaltan, bitki gelişim düzenleyicileri ve biostimülantların kullanımı yönünde üreticilerimizin önlem alması büyük önem taşımaktadır." denildi. 











Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.