Radyo 80 | Fıstık Gibi Radyo

Helallik isteyen Garnizon Komutanı Sancaktar tek üzüntüsünü açıkladı!

Güncel

Osmaniye’de İl Garnizon Komutanı olarak 2 yıldır görev yapan Topçu Albay Emin Yılmaz Sancaktar, emekli olması sebebiyle mesaj yayımladı.

Sancaktar, Sosyal Medya hesabından yayınladığı mesajında, helallik istedi.





Mesajında 38 yıldır mensubu olduğu Türk Silahlı Kuvvetlerindeki görevinin 30 Ağustos 2020’de sona ereceğini ifade eden Sancaktar, şu ifadelere yer verdi:





“1982 yılının 3 Eylül günü Kuleli Askeri Lisesi’nde askeri öğrenci olarak başlayan Türk Silahlı Kuvvetlerindeki 29 yıllık muvazzaf subaylık hayatımı 2020 yılı Şura kararları ile 30 Ağustos günü üniformamı çıkararak tamamlayacağım. Şimdi helalleşme vaktidir. Geçmişe baktığımda hiç bir grubun, tarafın ya da birinin adamı olmadan, kimseyi ayrıştırmadan, yalana sarılmadan, kimseden menfaat beklemeden, kula minnet eylemeden, dün söylediğimizi bugün unutmadan, devlet, millet ve vatan sevgisiyle, Türklüğümle onur duyarak, nefsime yenik düşmeden, soyadım gibi sözde değil gerçek Atatürkçü olarak, üniformamızı giydiğimizde dik durup yerlerde sürünmesine izin vermeden, esir olmaktansa ölürüm diyerek, kişiliğimizin rütbemizle değişmeyeceğini bilerek, arkamızda kimse yokken olsun önde ben varım diyerek ve küllerimizden yeniden doğarak, korkmadan ve sahte kahramanlıklara bürünmeden bu süreci tamamlamanın onurunu duyuyorum. Bir gün gerçek anlamda vatan ve millet için bize yeniden ihtiyaç duyulduğunda yine ön saflarda olacak bundan sonraki yaşantımı da aynı prensipler içerisinde sürdüreceğim.





Tek üzüntüm Sancaktar soyadını taşıdığım halde Türk Silahlı Kuvvetlerinde bir sancağı öperek teslim almadan ve teslim etmeden ayrılmaktır.





Bu süreçte beni destekleyen, zor günleri aşmamı sağlayan ve acaba demeden yanımda olan başta ailem, eşim ve çocuklarım ile gerçek silah arkadaşlarıma saygılarımı ve sevgilerimi sunuyorum. Göreve devam eden tüm silah arkadaşlarıma hayırlı başarılı vazifeler diliyorum. İnşallah hakkımızda hayırlısı olur. Bugün yeni bir başlangıç” ifadelerine yer verdi.


Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.