Radyo 80 | Fıstık Gibi Radyo

İŞKUR'un hibe desteğiyle 6 engelli ve 2 eski hükümlü kendi işini kuracak

Güncel

Kendi işini kurmak isteyen engellilere 65 bin liraya, eski hükümlülere ise brüt asgari ücretin 15 katına kadar iş kurma hibe desteği sunuluyor.


Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Ahmet Altunkaynak, Osmaniye'de 25 Kasım 2020 tarihi itibari ile 6 Engelli Kendi İşini Kurma Projesi ve 2 Eski Hükümlü Kendi İşini Kurma Projesi olmak üzere toplamda 8 projenin Genel Müdürlük tarafından kabul edildiğini açıkladı.





Kendi işini kurmak isteyen engellilere 65 bin liraya, eski hükümlülere ise brüt asgari ücretin 15 katına kadar (44 bin 145 lira) iş kurma hibe desteği sunulduğunu belirten Altunkaynak, Osmaniye İŞKUR olarak engelli ve eski hükümlü vatandaşlarımıza her zaman destek olduklarını bundan sonrada desteğin devam edeceğini söyledi.





Altunkaynak, "Proje sunmak isteyen engellilerin www.iskur.gov.tr adresindeki başvuru rehberi ve formuna göre projelerini hazırlayarak İŞKUR'a belirtilen tarihe kadar teslim etmeleri gerekmektedir. Eski hükümlülerin ise kendi işini kurma projelerini Adalet Bakanlığının ilgili birimlerine (Denetim Serbestlik Müdürlükleri, Koruma Kuruları) iletmeleri gerekmektedir." dedi.


Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.