Radyo 80 | Fıstık Gibi Radyo

Jandarma'ya 'Aile İçi Şiddetle Mücadelede Dini Referanslar' semineri

Güncel

Osmaniye Müftüsü Ali Rıza Tahiroğlu, İl Jandarma Alay Komutanlığı personellerine yönelik “Aile İçi Şiddetle Mücadelede Dini Referanslar” konulu seminer düzenledi. Tahiroğlu, Aile İçi Şiddetle Mücadelede Dini Referanslar konulu Seminer, Fetih Camii İmam hatibi Mahmut Durmuş’un K.

Osmaniye Müftüsü Ali Rıza Tahiroğlu, İl Jandarma Alay Komutanlığı personellerine yönelik “Aile İçi Şiddetle Mücadelede Dini Referanslar” konulu seminer düzenledi.

Tahiroğlu, Aile İçi Şiddetle Mücadelede Dini Referanslar konulu Seminer, Fetih Camii İmam hatibi Mahmut Durmuş’un K.Kerim Tilaveti ile başladı.




Konuşmasına aile kurumunun önemini ve kutsallığın vurgulayarak başlayan Tahiroğlu, Aile’nin en eski ama hiç eskimeyen bir kurum olduğunu, Aileye sahip çıkmanın ise herkesin görevi olduğunu belirterek bunun da ancak aile bireylerinin birbirine karşı sevgi, saygı, anlayış ve fedakârlığı ile mümkün olabileceğini söyledi.



Ailedeki şiddetin sonradan çevre ve medya gibi etkenlerle öğrenildiğini ifade eden Tahiroğlu, “Eşler birbirine üstünlük sağlamak için mücadele etmek yerine muhabbet ve huzuru artırmak için mücadele etmelidir. Onlar biri birinin rakibi değil biri diğerine Allah’ın emaneti ve lütfudur. Hayatın diğer alanlarında olduğu gibi özellikle aile içinde iyi bilinmelidir ki merhamet acımak değil acıtmamaktır” diye konuştu.

Tahiroğlu, seminer sonunda katılımcıların sorularını yanıtladı.

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.