Radyo 80 | Fıstık Gibi Radyo

Kamyon ve tır şoförleri yönetmeliğe tepki gösterdi

Güncel

Osmaniye’de, kamyon ve TIR şoförleri, yeni yılda yürürlüğe giren sayısal takograflardan veri indirme ve bu verilerin Bakanlığa gönderimini zorunlu kılan yönetmeliğe, Güney Çevre Yolunda toplanarak tepki gösterdi. Çevre yolunda kamyon ve TIR'ları ile toplanan çok sayıda sürücü, hayata geçirilen yeni uygulamaya tepki gösterdi.

Osmaniye’de, kamyon ve TIR şoförleri, yeni yılda yürürlüğe giren sayısal takograflardan veri indirme ve bu verilerin Bakanlığa gönderimini zorunlu kılan yönetmeliğe, Güney Çevre Yolunda toplanarak tepki gösterdi.

Çevre yolunda kamyon ve TIR'ları ile toplanan çok sayıda sürücü, hayata geçirilen yeni uygulamaya tepki gösterdi.

Tır sürücüsü Nuh Gözükara, yaptığı açıklamada, uygulamanın sürücülere günlük 9 saat verdiğini belirtti.

Yeni uygulama ile birçok sorunlar yaşanmaya başlandığını ifade eden Gözükara, “Tır ve kamyon sürücülerin maliyetleri arttığı gibi gelirleri de düştü. K belgesinden, kaskosuna, takograf veri bildirimine, vergi artırımından daha birçok kalemde sıkıntılar çekmeye başladık. Bizler zor ayakta duran insanlarız. Devletimizden isteğimiz, çıkan son yasaların yeniden düzenlenmesidir. Bizler para kazanamıyor, evimizi zor geçindiriyoruz” dedi.

Maliyetlerin arttığını ifade eden Gözükara, “Biz bu uygulamanın ertelenmesini istiyoruz. Yükü yüklediğinizde Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı veri tabanına 6 saat içerisinde bildirmemiz gerekiyor. Bunun da alt yapısı hazır değil. Diğer bir konuda e-faturadır. Bizim kamyoncumuz tuşlu telefonu dahi zor kullanıyor. Son olarak ise ton kilometre olması lazım. Biz 24 saat çalışıyoruz para kazanamıyoruz. 24 saatte para kazanamıyorsak 9 saatte nasıl para kazanırız" diye konuştu.

Osmaniye’de ilgili oda ve dernek yetkilerinin kendilerini yalnız bıraktığını ifade eden tır ve kamyon sürücüleri, konuşmalardan sonra korna çalarak yeni uygulamaya tepki gösterdiler.
Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.