Radyo 80 | Fıstık Gibi Radyo

Kaplancı: Yanlış kararların ve uygulamaların neticesini görüyoruz

Güncel

Osmaniye Belediyesi CHP - İyi Parti Meclis üyeleri, tarihi çınarı ziyaret ederek incelemelerde bulundu. Meclis üyeleri, çınarın son durumu hakkında Osmaniye Çevre Gönüllüsü İsmail Okan Güney'den bilgi aldı.

Osmaniye Belediyesi CHP - İyi Parti Meclis üyeleri, tarihi çınarı ziyaret ederek incelemelerde bulundu.

Meclis üyeleri, çınarın son durumu hakkında Osmaniye Çevre Gönüllüsü İsmail Okan Güney'den bilgi aldı.

Güney, ”Çevreciler olarak 3 Nisandan beri mücadele ediyoruz. Büyük mücadele sonunda Çınarın etrafını açtırmayı başardık. Bir haftadır toprak analizi yaptıracaklar. Yarım kilo kadar vitamin döktüler, ilaçladılar neymiş efendim mantar varmış. Zaten öyle çok ciddi mantar yok olsa da ilaçtan ölmüştür. Normalde bu park ve bahçeler müdürlüğünün sorumluluğunda. Ama onlara da birinin talimat vermesi gerekiyor. Burada da çalışma yaptılar ama talimat ne kadarsa o kadar çalıştılar. Acilen budama işlemi yapılması ve humuslu toprak getirilmesi lazım. Umarım Çınar kurtulur” dedi.




Osmaniye Belediyesi CHP- İyi Parti Grup Başkan Vekili Aykut Kaplancı, burada yaptığı açıklamada, “Zamanında alınan yanlış kararların ve uygulamaların neticesini görüyoruz. Osmaniye halkı olarak buna tanık oluyoruz. Kentsel dönüşüm toprağı taşa dönüştürmek değil, toprak ve doğayı koruyarak bulunduğumuz kenti güzelleştirmektir. Çınarlı kahve Osmaniye için simgeseldir. Buluşma yeridir. Böyle yerler kültür değerlerimizdir. Gebeli mahallesinde yine böyle bir çınar ağacımız var. Karaoğlanoğlu parkında ağaçlarımız vardı. Bir kısmı kesildi bir kısmı kurumaya terk edildi. Onları da kurtarabiliriz. Bu ağacın bize örnek teşkil etmesi lazım. Bu değerimize sahip çıkarsak diğer değerlerimize de sahip çıkabilelim. Belediyede CHP-İYİ Parti grubu olarak bu işin takipçisi olacağımızın bilinmesini isterim” dedi.
Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.