Radyo 80 | Fıstık Gibi Radyo

Kısa çalışma ödeneği uygulamasına başlandı

Güncel

Osmaniye Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Ahmet Altunkaynak, yeni tip Koronavirüsün olası etkileri dikkate alınarak "dışsal etkilerden kaynaklanan zorlayıcı sebep" kapsamında kısa çalışma uygulaması başlatıldığını belirtti. Altunkaynak, yaptığı açıklamada, Koronavirüsten olumsuz etkilendiği gerekçesiyle kısa çalışma talep eden işverenin kanıtlarla birlikte Kısa Çalışma Talep Formu ile kısa çalışma yaptırılacak işçilere ilişkin bilgileri içeren listeyi bağlı olduğu İŞKUR biriminin elektronik posta adresine, (kisacalisma.

Osmaniye Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Ahmet Altunkaynak, yeni tip Koronavirüsün olası etkileri dikkate alınarak "dışsal etkilerden kaynaklanan zorlayıcı sebep" kapsamında kısa çalışma uygulaması başlatıldığını belirtti.

Altunkaynak, yaptığı açıklamada, Koronavirüsten olumsuz etkilendiği gerekçesiyle kısa çalışma talep eden işverenin kanıtlarla birlikte Kısa Çalışma Talep Formu ile kısa çalışma yaptırılacak işçilere ilişkin bilgileri içeren listeyi bağlı olduğu İŞKUR biriminin elektronik posta adresine, (kisacalisma.osmaniye@iskur.gov.tr) elektronik posta göndermek suretiyle kısa çalışmaya başvuru yapabileceğini kaydetti.

www.iskur.gov.tr internet adresinde de detaylı bilgilerin yer aldığını belirten İl Müdürü Altunkaynak, “Başvuruların işyerine gidilmeden de belge üzerinden hızlı bir şekilde sonuçlandırılabilmesi için koronavirüsten olumsuz etkilenildiğine dayanak teşkil eden belgelerin başvuruya eklenmesi önem taşımaktadır. Gerektiğinde işverenle irtibata geçilerek ilave belgeler talep edilebilecektir. İşverenlere başvurusunun alındığı yine aynı yolla en kısa sürede bildirilecek ve başvurular uygunluk tespiti amacıyla Rehberlik ve Teftiş Başkanlığına gönderilecektir” dedi.
Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.