Radyo 80 | Fıstık Gibi Radyo

'Kızılay'la Yayla Şenlendirme Projesi' ile 30 bin kişiye ulaşıldı

Güncel

Türk Kızılayı Osmaniye Şubesi tarafından “Kızılay'la Yayla Şenlendirme Projesi” çalışmaları sona erdi.


Proje kapsamında Zorkun, Cebel, Ayvanın Düzü ve Olukbaşı Yaylasında ihtiyaç sahibi ailelerin çocuk, genç ve engellilere Kızılay çalışmaları ve yardımlaşma anlatılarak hediyeler verildi.









Kızılay Şube Başkanı Mehmet Meke, yaptığı açıklamada, Koronavirüs sebebiyle evde kalan çocukların sosyal hayata alışmasını ve teknolojiden olumsuz etkilenmemesini sağlamak istediklerini belirtti.





Proje sayesinde yaylalarda 30 bin kişiye ulaşıldığını ifade eden Meke, şunları kaydetti:









“Şubemizin Yönetiminin Kızılay gönüllüleri ile birlikte ailesine ulaşılan çocukların “Yaşasın Kızılay!” diye karşılamaları Kızılay coşkusu yaşatmıştır.Projenin başarıya ulaşması için paydaş kurumlardan Belediye, Afet ve Acil Durum Müdürlüğü, Ulusal Medikal Kurtarma Ekibi, Müftülük, Sağlık Müdürlüğü, Orman İşletme Müdürlüğü ve Korkut Ata Üniversitesi Genç Kızılay Kulübü ile yapılan yazışmalar ve görüşmeler büyük katkı sağlamıştır.Projenin başarılı olduğunun kanıtlarından biri de faaliyetlerin sosyal medya hesaplarında, yerel ve ulusal basında yer almış olmasıdır. Zorkun Orman İşletme Şefliği alanına 22.08.2020 tarihinde düzenlenen büyük etkinlik ile kan bağışı kampanyası yapılmıştır. Kızılaycılığın faaliyetleri arasında yer alan kan bağışı kampanyası yanı sıra AFAD, UMKE, Ambulans, itfaiye aracı ile yapılan eğitim çalışması afet tatbikatı gibi karşılanmıştır”






Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.