Radyo 80 | Fıstık Gibi Radyo

Konaklama sorunu, UNESCO 'Foto Safari' etkinliğini erteletti

Güncel

Turizm ve Tanıtma Platformu (TUTAP) Genel Başkanı Fikret Yıldız ve İl Temsilcisi Süleyman Temeloğlu, Cebelibereket Gazeteciler Cemiyetini (CGC) ziyaret etti. Yıldız, ziyarette yaptığı açıklamada, Osmaniye’de konaklama sorunu sebebiyle Karatepe Aslantaş Arkeolojik Alanı'nda düzenlenmesi planlanan “Foto safari” etkinliğinin ertelendiğini belirtti.


Turizm ve Tanıtma Platformu (TUTAP) Genel Başkanı Fikret Yıldız ve İl Temsilcisi Süleyman Temeloğlu, Cebelibereket Gazeteciler Cemiyetini (CGC) ziyaret etti.





Yıldız, ziyarette yaptığı açıklamada, Osmaniye’de konaklama sorunu sebebiyle Karatepe Aslantaş Arkeolojik Alanı'nda düzenlenmesi planlanan “Foto safari” etkinliğinin ertelendiğini belirtti.









Yıldız, Türkiye'yi Tanıtma Platformu'nun ÜNESCO ile çalıştığını, bu anlamda dünyaca ünlü doğa fotoğrafçılarının Türkiye'deki dünya miraslarını tanıtması için “Foto Safari” etkinliği düzenleneceğini anlattı.





Osmaniye’de araştırma yapmak için geldiğini ifade eden Yıldız, şunları kaydetti:





“Kentte yaptığımız çalışma sonucunda ‘Foto Safari’ için gelecek misafirlerimizin konaklama sorunu yaşayacağını tespit ettik ve bu sebeple Karatepe Aslantaş Arkeolojik Alanı'nı bu etkinliğimizden çıkarmak durumunda kaldık. Zira buraya yurt dışından geleceklerle birlikte 300-400 kadar fotoğraf sanatçısı gelecekti. Onların konaklama sorunu yaşayacaklarını tespit ettik. Bu süreç Eylül’de başlayıp Nisan ayına kadar devam edecek. Ama önümüzdeki yıllarda bu ortam oluşturulabilirse etkinliğimizi yine yaparız. Osmaniye’de çok değerli tarihi kaleler ve diğer güzellikler var” dedi.





CGC Başkanı, Akdeniz Gazeteciler Federasyonu Genel Sekreteri ve Türkiye Gazeteciler Konfederasyonu Yönetim Kurulu Üyesi Ali Cihangir, kentin tanıtımı için üzerlerine düşen neyse yapmaya hazır olduklarını belirtti.









Konaklama sorununun kent ekonomisini de etkilediğini ifade eden Cihangir, bu sebeple önemli “Foto Safari”nin ertelenmesinden üzüntü duyduğunu kaydetti.





TUTAP Genel Başkanı Yıldız, ziyaret sonunda CGC Başkanı Ali Cihangir’e, Türkiye’nin Kültür ve Turizm Elçisi Beratı takdim etti.


Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.