Radyo 80 | Fıstık Gibi Radyo

Köylü kadınlar 'Anneler Günü' için gül siparişi yetiştiriyorlar

Güncel

Osmaniye’nin Değirmenocağı köyü kadınları, Anneler günü dolayısıyla aldıkları siparişleri yetiştirmek için arı gibi çalışıyorlar. Değirmenocağı Rahime Hatun Kırsal Kalkınma Kooperatifinin serasında, anneler günü hareketliliği yaşanıyor.

Osmaniye’nin Değirmenocağı köyü kadınları, Anneler günü dolayısıyla aldıkları siparişleri yetiştirmek için arı gibi çalışıyorlar.

Değirmenocağı Rahime Hatun Kırsal Kalkınma Kooperatifinin serasında, anneler günü hareketliliği yaşanıyor.


Gül üretimiyle köyde yaşayan kadınların aile bütçesine katkıda bulunduğunu belirtiliyor.

Kooperatif Başkanı Şükrüye Erdoğan, anneler günü yoğunluğu yaşandığını kaydetti.



Özel günlerde işlerinin arttığını belirten Erdoğan, "Anneler Günü gibi özel günlerde çiçekçilerin siparişlerini yetiştirebilmek için seramızda 6 arkadaşımızla yoğun çalışıyoruz. Cennet annelerinin ayakları altındadır. Biz de annelerimize kendi ellerimizle yetiştirdiğimiz bu çiçekleri hediye etmek için bir yoğunluk yaşıyoruz. Bu günler çok satış yaptığımız özel günlerdir. Köy kadınlarımızın kurduğu kooperatifimizde, özenle hazırladığımız kesme güllerimizin annelere ulaşacak olması bizleri mutlu ediyor” şeklinde konuştu.



Erdoğan, Koronavirüs salgını sebebiyle çiçek sektörünün sekteye uğradığını fakat bu sıkıntılı sürecin içerisinde çıkmayı başardıklarını sözlerine ekledi. Ümit KAHRAMAN

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.