Radyo 80 | Fıstık Gibi Radyo

KPSS için gittiler, semt pazarına takıldılar

Güncel

Osmaniye'de hafta sonu Kamu Personel Seçme Sınavına (KPSS) girileceği mahallede, semt pazarının kurulması büyük tepkilere sebep oldu.


Sınava girmek için Kurtuluş Mahallesi'nde bulunan okullara giden adaylar, burada semt pazarının kurulduğunu görünce büyük şaşkınlık yaşadı.





Gün boyunca 4 sınavın olduğu bölgede, semt pazarının kurulmasına izin verdiği için Osmaniye belediyesine büyük tepkiler vardı.









Şehit Mehmet Ali Sarak Ortaokulu ve yine aynı bölgede bulunan diğer okullarda sınava girecek adaylar, Kurtuluş Mahallesi'ne geldi.





Burada yüzlerce aday sınava girecek olmasına rağmen semt pazarının kurulduğunu görenler şaşkınlık yaşadı.





Sınav saatinde bölgede gürültü olmaması için gayret sarf edilmesi gerekirken semt pazarının kurulması adayların büyük tepkisini aldı.





Sınava giren adaylar, sınav esnasında da gürültüden dolayı büyük rahatsızlık duyduklarını ifade ettiler.









Dışarıdaki gürültüden olumsuz etkilendiklerini ifade eden adaylar, "Osmaniye belediyesi sınavın olduğu bir gün de semt pazarının kurulmasına nasıl müsade eder? Böyle bir duyarsızlık olabilir mi? Sınava gireceğimiz okula ulaşmakta güçlük çektiğimiz gibi sınavda da büyük rahatsızlık duyduk. Belediye Başkanı Kadir Kara böyle bir duyarsızlığı gösterdiği için kızgınız. Yazıktır, günahtır. Uzun zamandır bu sınava hazırlanıyoruz. Geleceğimiz için büyük öneme sahip bu sınavda kalabalık ve görüntüden dolayı etkilendik. Onlarca adayda sınava giremedi." ifadelerini kullandı.


Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.