Radyo 80 | Fıstık Gibi Radyo

Lisede 'Afet Tatbikatı' yapıldı

Güncel

Dünya Afet Risklerinin Azaltılması Günü etkinlikleri kapsamında, Şehit Binbaşı Adil Karagöz Anadolu Lisesi’nde Osmaniye AFAD İl Müdürlüğü, İl Milli Eğitim Müdürlüğü Arama Kurtarma Birimi, Osmaniye İtfaiye Müdürlüğü, UMKE Ekipleri, Sağlık Ekiplerinin desteği ve tüm öğretmen, öğrenci ve okul personelinin katılımıyla Afet Tatbikatı Yapıldı. Düzenlenen programa Vali Dr.


Dünya Afet Risklerinin Azaltılması Günü etkinlikleri kapsamında, Şehit Binbaşı Adil Karagöz Anadolu Lisesi’nde Osmaniye AFAD İl Müdürlüğü, İl Milli Eğitim Müdürlüğü Arama Kurtarma Birimi, Osmaniye İtfaiye Müdürlüğü, UMKE Ekipleri, Sağlık Ekiplerinin desteği ve tüm öğretmen, öğrenci ve okul personelinin katılımıyla Afet Tatbikatı Yapıldı.





Düzenlenen programa Vali Dr. Erdinç Yılmaz, İl Milli Eğitim Müdürü Aydın Albak, AFAD İl Müdürü Serhat Bulut, öğretmenler, öğrenciler katıldı.









Siren sesi ile başlayan ve tüm öğretmen, öğrenci ve okul personelinin katılımı ve ekiplerin desteği ile gerçekleştirilen tatbikatta tahliye, kurtarma, ilk yardım ve acil müdahale ile yangın söndürme çalışmaları yapıldı. Tatbikat sonunda öğrenciler “Sayın Valim, al rengini şehitlerimizin kanından alan şerefli Bayrağımızı size takdim etmekten onur duyarız” diyerek, Bayrağımızı Vali Dr. Erdinç Yılmaz’a sundular. Bayrağımızı öperek teslim alan Vali Yılmaz, “Şanlı Al Bayrağımızı sizlerden almaktan gurur duyuyorum.” dedi. Öğrenciler Vali Yılmaz’a Atatürk posterini de takdim ettiler.





Tatbikat sonunda Vali Dr. Erdinç Yılmaz, tatbikatın düzenlenmesinde emeği ve katkısı olan herkese teşekkür ederek, tatbikata katılan öğretmen, öğrenci ve ekipleri tebrik etti.









Vali Dr. Erdinç Yılmaz, programın ardından okulun öğretmenleri ve tatbikatta yer alan arama kurtarma ekiplerinin üyeleri ile bir araya geldi. Afetlerin maalesef zaman zaman yaşandığını ve hazırlıklı olmak gerektiğini belirten Vali Yılmaz, “Afetlere hazırlıklı olma anlamında, özellikle okullarımızın bu çalışmalara öncülük etmesi çok önemli. Zaman zaman okullarımızda bu çalışmaları yapmamız lazım. Bugün okulumuzda bu tatbikatı gerçekleştirdiğiniz için teşekkür ediyorum.”diye konuştu. Sözlerinin devamında TEKNOFEST 2021'de, İnsanlık Yararına Afet Yönetimi kapsamında "Şahin 96" adlı İnsansız Hava Aracı Yangın Söndürme Mühimmatı projesi ile liseler arası Türkiye birincisi olan Şehit Binbaşı Adil Karagöz Anadolu Lisesi öğrenci ve öğretmenlerini bir kez daha tebrik eden Vali Yılmaz, başarının, rutinden çıkılması ile mümkün olduğunu belirterek, başarının daha çok çalışmak, daha güzel projeler ve daha iyi hedefler ortaya koymak, birliktelik ruhunu harekete geçirmekle mümkün olduğunu kaydetti.









Öğretmenler ve arama kurtarma ekiplerin üyeleri ile bir süre sohbet eden Vali Yılmaz, programın ardından Şehit Binbaşı Adil Karagöz Anadolu Lisesi’nden ayrıldı.


Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.