Radyo 80 | Fıstık Gibi Radyo

Mardin, Diyarbakır ve Van belediyelerine kayyum atanmasına destek

Güncel

Osmaniye Türkiye Harp Malulü Gaziler, Şehit Dul ve Yetimler Derneği Şube Başkanı Durmuş Öksüz, Mardin, Diyarbakır, Van Büyükşehir Belediye Başkanlarının görevden uzaklaştırılmasının yerinde bir karar olduğunu belirtti. Öksüz, gazetecilere yaptığı açıklamada, İçişleri Bakanlığının söz konusu belediyeler ile ilgili kayyum kararının şehit aileleri ve gazileri memnun ettiğini aktardı.

Osmaniye Türkiye Harp Malulü Gaziler, Şehit Dul ve Yetimler Derneği Şube Başkanı Durmuş Öksüz, Mardin, Diyarbakır, Van Büyükşehir Belediye Başkanlarının görevden uzaklaştırılmasının yerinde bir karar olduğunu belirtti.

Öksüz, gazetecilere yaptığı açıklamada, İçişleri Bakanlığının söz konusu belediyeler ile ilgili kayyum kararının şehit aileleri ve gazileri memnun ettiğini aktardı.


Terör örgütünün siyasi uzantılarından Belediye Başkanı seçilen bölgelerde kayyum atamasını beklediklerini ifade eden Öksüz, şunları kaydetti:

“31 Mart yerel seçimlerinde Mardin, Diyarbakır, Van Büyükşehir Belediye Başkanı olarak seçilmiş, seçildiği günden beri terör örgütü ile arasına mesafe koymayarak, onların propagandasını yapan, terörü sevdirici tavır ve davranışlarından vazgeçmeyen, talimatları direk kandilden alarak terör örgütüne destek veren, şehit yakınlarını da işten çıkaranlar Türkiye Cumhuriyetinde Belediye Başkanlığı yapamaz.”

Öksüz, sinek ile uğraşmaktansa bataklığı kurutmanın daha doğru bir adım olduğunu kaydetti.

Halkın iradesiyle seçilenlerin terör örgütlerine mesafeli oldukları sürece saygı duyacaklarını hatırlatan Öksüz, “İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı seçilen Ekrem İmamoğlu’nun Teröre ve Terör Örgütüne destek veren Selahattin Demirtaş’a eşini ziyarete göndermesi, Kayyum atanan Belediyelerin durumları ile ilgili Sosyal medyada paylaştığı fikirleri kendisinin de aynı düşünceye dahil olduğunu göstermektedir. Bizler bu durumu da kabullenemeyiz. Şehit aileleri ve gazilerin halkın iradesiyle seçilen kişilere duyacağımız saygının tek şartı “Yıllardır Milletimize zarar veren, masum insanımızı katleden, Bebek Katili Terör Örgütüne olan mesafeleridir” ifadelerini kullandı.

Öksüz, terör örgütlerine mesafe koymayanlara kendilerinin mesafe koyacağını sözlerine ekledi.

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.