Radyo 80 | Fıstık Gibi Radyo

Meslek edindirme kursları tüm hızıyla devam ediyor

Güncel

İŞKUR, Yahya Mazlum Halk Eğitim Merkezi ve Osmaniye Belediyesi Eğitim Merkezi (OBEM) işbirliği ile düzenlenen Kilim Dokuyucu kursu devam ediyor. Kursu ziyaret eden İl Müdürü Ahmet Altunkaynak ve Memur Ökkeş Yücel kursun işleyişi hakkında bilgi alarak kursiyerler ile sohbet ettiler.

İŞKUR, Yahya Mazlum Halk Eğitim Merkezi ve Osmaniye Belediyesi Eğitim Merkezi (OBEM) işbirliği ile düzenlenen Kilim Dokuyucu kursu devam ediyor.

Kursu ziyaret eden İl Müdürü Ahmet Altunkaynak ve Memur Ökkeş Yücel kursun işleyişi hakkında bilgi alarak kursiyerler ile sohbet ettiler.



İŞKUR İl Müdürü Ahmet Altunkaynak, "Kadınlara yönelik düzenlenen bu mesleki eğitimle, çok değerli kültür miraslarımız arasında yer alan kilim dokuma mesleğini ve bu mesleği icra edenleri desteklediklerini belirtti.



Altunkaynak, kursiyerlere aylık ücret vererek aile ekonomilerine katkıda bulunduklarını aynı zamanda ustaların aradığı işgücünün yetiştirilmesine yardımcı olduklarını, bunun yanında verilecek mesleki eğitimle, kursiyerlerin hem meslek sahibi olduklarını hem geleneksel kilim sanatını öğrenerek gelecek nesillere aktarılmasını sağladıklarını hem de sattıkları ürünlerle aile ekonomilerine katkıda bulunduklarını belirtti.
Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.