Radyo 80 | Fıstık Gibi Radyo

Milletvekili İsmail Kaya'dan İdlib açıklaması

Güncel

AK Parti Osmaniye Milletvekili İsmail Kaya, 4 milyon sivilin yerlerinden edilmesini önlemek, güvenli ortamda barınmasını sağlamak için Türk askerinin İdlib’de faaliyet gösterdiğini belirtti. Kaya, yaptığı açıklamada, Esad ve destekçilerinin saldırıları nedeniyle İdlib halkının hızla Türkiye sınırına kaçtığını kaydetti.

AK Parti Osmaniye Milletvekili İsmail Kaya, 4 milyon sivilin yerlerinden edilmesini önlemek, güvenli ortamda barınmasını sağlamak için Türk askerinin İdlib’de faaliyet gösterdiğini belirtti.

Kaya, yaptığı açıklamada, Esad ve destekçilerinin saldırıları nedeniyle İdlib halkının hızla Türkiye sınırına kaçtığını kaydetti.

Türk askerinin, milyonluk göç dalgasına engel olmak için güven ortamı oluşturmaya çalıştığını ifade eden Kaya, “Türk ordusu, gözlem noktalarında faaliyet göstererek, ateşkesin uygulanması için uğraşıyor.‬
Türkiye İdlib'deki birliklerini, Esad rejiminin garantörü Rusya ve İran'la yaptığı Astana anlaşmalarıçerçevesinde konuşlandırdı. Esad rejimi, tüm İdlib nüfusunu bölgeden Türkiye sınırına sürmeye çalışıyor. Sivil yerleşimleri vurmaktadır” dedi.‬

Kaya, Soçi mutabakatının can aldığını, bu sebeple de insanların Türkiye sınırına kaçmak zorunda kaldığını ifade etti.‬

Rejim ve destekçisi terörist grupların göç konusunda Türk askerini engel olarak gördüğünü anımsatan Kaya, şöyle devam etti:

“17 Eylül 2018'de varılan Soçi mutabakatından bu yana rejim ve destekçilerinin İdlib'e saldırılarında 1800'den fazla sivil can verdi. Yalnızca 2019'un başından bu yana 1 milyon 640 bin sivil, saldırılar nedeniyle Türkiye sınırı yakınlarına kaçmak zorunda kaldı.‬Ancak 2019 öncesinde göç ettirilenlerle bu sayı iki milyonu aştığı düşünülmektedir. Rejim ve destekçisi terörist gruplar, sivil nüfusu korkutarak Türkiye'ye göç ettirmelerinin önünde askeri varlığımızı engel olarak görüyor. Bu nedenle Türkiye'nin bölgeden çıkmasını istiyor.‬Rejim güçlerinin saldırısıüzerine İdlib'de konuşlu Türk unsurlarımız, 54 rejim hedefini yüzden fazla fırtına ve havan topuyla vurdu, 76 rejim mensubunu etkisiz hale getirdi. Tehdit oluşturan rejim unsurlarına da misliyle karşılık veriliyor.‬Türk ordusu, Hatay'ın Reyhanlı ilçesi üzerinden çok sayıda tank, zırhlı araç, personel taşıyıcı, personelden oluşan konvoyla görev yapıp, İdlib'deki gözlem noktalarına askeri ve lojistik desteği sağlıyor. Hava unsurlarımız ise belli bir koordinasyon içinde bölgeye giriyor”
Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.