Radyo 80 | Fıstık Gibi Radyo

Milletvekili Kaya: OKÜ, hızla büyümeye ve gelişmeye devam ediyor

Güncel

AK Parti Osmaniye Milletvekili İsmail Kaya, Korkut Ata Üniversitesinin (OKÜ) yeni bölümler ve programlarla büyümeye, kazanmaya, kazandırmaya devam ettiğini belirtti. Kaya, yaptığı açıklamada, Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı´nın OKÜ'de 10 yeni bölümün açılmasını uygun gördüğünü kaydetti.

AK Parti Osmaniye Milletvekili İsmail Kaya, Korkut Ata Üniversitesinin (OKÜ) yeni bölümler ve programlarla büyümeye, kazanmaya, kazandırmaya devam ettiğini belirtti.

Kaya, yaptığı açıklamada, Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı´nın OKÜ'de 10 yeni bölümün açılmasını uygun gördüğünü kaydetti.

Bölgenin ekonomik ve sosyal gelişimi için stratejik adımlar atmayı sürdüren OKÜ’nünyeni akademik birimlerle güçlenmesi için yürütülen girişimlerin günden güne meyvelerini vermeye başladığını ifade eden Kaya, açıklamasında, şu ifadelere yer verildi:

“Dinamik, gelişime açık özverili çalışan kadrosuyla planlı gelişimini sürdüren üniversitemizde, 10 yeni bölümler ve programlar kazandırılması konusundaki teklifimiz 06.02.2020 tarihli yürütme kurulu toplantısında değerlendiren Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı (YÖK), talep edilen yeni programların açılmasını uygun gördü. Üniversitemizin, önümüzdeki yıldan itibaren öğrenci alabileceği yeni bölümü ve programları şunlar: Düziçi Meslek Yüksek Okulu Raylı Sistemler Elektrik ve Elektronik Programı, Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu, Anestezi Programı, Çocuk Gelişimi Programı, Fizyoterapi, İlk ve Acil Yardım Programı, Tıbbi Dokümantasyon Sekreterlik, Tıbbi Görüntüleme Teknikerliği, Yaşlı Bakımı Programları“ dedi.

Kaya, “Üniversitemizde açılacak yeni programların amaçları doğrultusunda başta yaşlı ve engelli hastalar olmak üzere toplumun sağlık gereksinimlerinin karşılanmasında önemli bir işleve sahip olduğu bilinmektedir. Bölgemiz halkının sağlıkla ilgili memnuniyetini artırmak, bölgenin kalkınmasına da katkıda bulunacaktır. İnsanımızın hayat kalitesini arttırmak suretiyle sosyal hayata tutundurulmasında ve sağlık sektörünün ihtiyaç duyduğu nitelikli insan gücünün yetiştirilmesi ile bölgenin sosyo-ekonomik kalitesinin artırılması da öngörülmektedir. Bu vesile ile Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Murat Türk’e her zaman üniversitemiz nezdinde desteklerini hissettiğimiz Yüksek Öğretim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Yekta Saraç beye üniversitemize kazandırmış olduğumuz yeni bölümlerden dolayı teşekkür ederim. Üniversitedeğerli akademik kadrosu eğitim-öğretimi, amacına uygun bölümleri ile hızla büyümeye ve gelişmeye devam edecek. Osmaniyeli hemşerilerimize hayırlı uğurlu olsun“ ifadelerinde bulundu.
Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.