Radyo 80 | Fıstık Gibi Radyo

Milletvekili Kaya, Osmaniye OSB'nin gelişim sürecini değerlendirdi

Güncel

Ak Parti Osmaniye Milletvekili İsmail Kaya, potansiyel bir yatırımcı gözü ile Organize Sanayi Bölgesinin güçlü yönlerini değerlendirdi. Kentte sanayi sektörünün hızla geliştiğine vurgu yapan Kaya, sanayinin gelişiminde şehrin teşvik yasası kapsamına dahil edilmiş olmasının etkisinin büyük olduğunu belirtti.

Ak Parti Osmaniye Milletvekili İsmail Kaya, potansiyel bir yatırımcı gözü ile Organize Sanayi Bölgesinin güçlü yönlerini değerlendirdi.

Kentte sanayi sektörünün hızla geliştiğine vurgu yapan Kaya, sanayinin gelişiminde şehrin teşvik yasası kapsamına dahil edilmiş olmasının etkisinin büyük olduğunu belirtti.‬

OSB'de yatırımın hız kazanmasının metal sanayinin gelişmiş olmasına, Hatay'a yakınlık ve Osmaniye'nin limanlara yakın olmasına bağlayan İsmail Kaya, Türkiye'nin önde gelen demir-çelik ve metal sektöründeki firmaların kente yatırım yapmalarının orta ve küçük ölçekli firmaların ile yatırım yapmalarını tetiklediğini kaydetti.

Osmaniye OSB'de demir-çelik ve metal sektöründe il dışından büyük firmaların yatırım yapmasının her sektörden yatırımcıların bölgeye gelmesinde etkili olduğuna dikkat çeken Kaya, "OSB'yer alan firmalarımızın %46 oranında metal, %23 oranında iplik sektöründe yoğunlaşmıştır.‬ Güneydoğu ve Doğu Anadolu'yu Türkiye'nin orta ve batı bölgelerine bağlayan demiryolunun Osmaniye'den geçmesi, Osmaniye OSB'de demir-çelik ve metal sektöründe il dışından büyük firmaların yatırım yapması her sektörden yatırımcılarımızın bölgeye gelmesinde etkili olmuştur.‬" dedi.




Bölgede, başta metal, tekstil, kimya, gıda, plastik ve inşaat olmak üzere çeşitli sektörlerden 113 tesis bulunduğunu ifade eden Kaya, şunları kaydetti;

"Hızlı tren projesinin bütün etaplarının tamamlanması ile demir yolu ulaşımının daha etkinleşmesi ve Osmaniye OSB içinde yapılan yeni yol ile OSB'nin limanlara bağlantısının 10 km'ye düşmesi potansiyel bir yatırımcı gözüyle ilimizin güçlü yönleri olarak değerlendirilmektedir. ‬Bölgemizde tekstil, makina imalatı, kimya, gıda gübre, orman ürünleri, mermer işleme, inşaat, ambalaj, plastik, kağıt, poliproplen çuval,otomotiv, sanayi, kauçuk, geri kazanım, döküm, enerji, biyokütle, mobilya, basınçlı LPG tankı, geri dönüşüm tesisi gibi farklı sektörlerde üretim yapılmaktadır.‬ OSB içinde 2017 yılında Osmaniye Teknoloji Geliştirme Bölgesi'nin temeli atılmış, Sanayi Bölgemizde şu an istihdam edilen insan sayısı yaklaşık 10 bin kişidir." 
Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.