Radyo 80 | Fıstık Gibi Radyo

Milli Eğitim Müdürü Albak, şehit öğretmenin ailesini ziyaret etti

Güncel

Osmaniye İl Milli Eğitim Müdürü Aydın Albak, 24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla eşi ve kızı ile birlikte şehit edilen Öğretmen Yasemin Tekin'in ailesini ziyaret etti. İl Milli Eğitim Müdürü Aydın Albak, Bitlis'in Ahlat ilçesi Düzköy Erikli İlkokulunda öğretmenlik görevini sürdürürken, eşi Bayram Tekin ve 3 yaşındaki kızı Betül Tekin ile birlikte, bölücü terör örgütü mensupları tarafından 25 Ekim 1993 tarihinde şehit edilen Yasemin Tekin'in annesi Hatice Aykan, kız kardeşi Ayşe Halitoğlu ve Eşi Fuat Halitoğlu'nu evinde ziyaret etti.

Osmaniye İl Milli Eğitim Müdürü Aydın Albak, 24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla eşi ve kızı ile birlikte şehit edilen Öğretmen Yasemin Tekin'in ailesini ziyaret etti.

İl Milli Eğitim Müdürü Aydın Albak, Bitlis'in Ahlat ilçesi Düzköy Erikli İlkokulunda öğretmenlik görevini sürdürürken, eşi Bayram Tekin ve 3 yaşındaki kızı Betül Tekin ile birlikte, bölücü terör örgütü mensupları tarafından 25 Ekim 1993 tarihinde şehit edilen Yasemin Tekin'in annesi Hatice Aykan, kız kardeşi Ayşe Halitoğlu ve Eşi Fuat Halitoğlu'nu evinde ziyaret etti.



Ziyarete İl Milli Eğitim Şube Müdürü Kadir Çözeli, Şehit Yasemin Tekin İlkokulu ve Ortaokulu yöneticileri ile öğrencileri de katıldı.


Şehit annesi ile bir süre görüşen İl Milli Eğitim Müdürü Aydın Albak, "Şehitlerimize Allah'tan rahmet diliyorum. Mekânları cennet olsun. Şehit Yasemin Tekin öğretmenimizle birlikte bütün şehit öğretmenlerimizi ve tüm şehitlerimizi rahmetle anıyorum. Biz şehitlerimizi unutmayacağız, unutturmayacağız. Onlar bizim baş tacımız." dedi.


Şehit annesi Hatice Aykan, ziyaretten memnuniyet duyduğunu ifade ederek, Albak'a ve ziyarete eşlik eden öğrenci ve öğretmenlere teşekkür etti.



Şehit YASEMİN TEKİN Kimdir?


29.7.1962´de Osmaniye´de doğdu. Atatürk Üniversitesi Kâzım Karabekir Eğitim Fakültesi Biyoloji Bölümü mezunu olan Yasemin Tekin, Bitlis İli Merkez Düzköy Erikli Köyü İlkokulu öğretmenliğine atandı. Bu okulda görevli iken, 25.10.1993 tarihinde kendisi gibi öğretmen olan eşi Bayram Tekin ve tek çocuğu olan kızı Betül ile birlikte şehit edildi.

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.