Radyo 80 | Fıstık Gibi Radyo

Narkotik Eğitim Tırı'nı üç günde 2136 kişi ziyaret etti

Güncel

30 Kasım-1-2 Aralık 2019 tarihlerinde Osmaniye'de bulunan Narkotik Eğitim Tırı'nı 2136 kişi ziyaret etti. İstanbul Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü tarafından, madde kullanımı ve bağımlılıkla ilgili bilgilendirmek, doğru zannedilen yanlışlara dikkat çekmek amacıyla oluşturulan Narkotik Eğitim TIR’ı Osmaniye’ye geldi.

30 Kasım-1-2 Aralık 2019 tarihlerinde Osmaniye'de bulunan Narkotik Eğitim Tırı'nı 2136 kişi ziyaret etti.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü tarafından, madde kullanımı ve bağımlılıkla ilgili bilgilendirmek, doğru zannedilen yanlışlara dikkat çekmek amacıyla oluşturulan Narkotik Eğitim TIR’ı Osmaniye’ye geldi.

Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğünün yaptığı eğitim faaliyetleri kapsamında; 30 Kasım-01-02 Aralık 2019 tarihlerinde İlimizde bulunarak, “Hedef Olma-Hedefsiz Kalma” projesi kapsamında hazırlanan eğitim tırının içerisinde özel olarak oluşturulan 40 metrekarelik modern eğitim salonundaki 12 dokunmatik ekran, 9 farklı uygulama ile, herhangi bir madde ismi vermeden uyuşturucu maddenin insanda biyolojik, psikolojik, sosyal yönden her türlü zararları, insan vücudundaki etkileri ayrıntılı bir şekilde anlatıldı.

Narkotik Eğitim TIR’ını Osmaniye Milletvekili Sayın İsmail Kaya, İl Emniyet Müdürü Ahmet Selçuk Okumuş ve eşi Sibel Okumuş, Müdür Yardımcıları ile Şube Müdürleri ziyaret etti.


Uyuşturucu madde kullanımının zararlarının gösterildiği tırın gelecek adına çok önemli görev üstlendiğini söyleyen Emniyet Müdürü Ahmet Selçuk Okumuş, “Osmaniye’de bağımlılık konusunda kararlı bir politika yürütülüyor. Bu tır çok önemli bir görev yürütüyor. Geleceğimiz için çok önemli bu çalışmalar, çok yararlı olacağına inanıyorum. İlimize geldiği içinde ayrıca mutluyuz” dedi.


Uyuşturucu ile mücadele ve korunma yolları gibi konularda bilgi almak için gelen öğrencilere ve vatandaşlarımıza TIR’ da görevli Narkotik konusunda uzman personeller tarafından bilgiler verildi.


İlimizde bulunduğu Üç günlük süre içerisinde yoğun ilgiyle karşılanan Narkotik Eğitim TIR’ını 1. Gün 802, 2. Gün 789, 3. Gün 545 olmak üzere toplamda 2136 kişinin ziyaret ettiği belirtildi.


Ayrıca ziyaretçilere UYUMA Projesi (Uyuşturucu ile Mücadele Aplikasyonu) anlatılarak, sokakta tanık olunan uyuşturucu suçlarının Polise kolaylıkla bildirilebileceği aktarıldı, bu tanıtım ile UYUMA Projesi 241 vatandaşımız tarafından telefonlarında kullanmaya başladı.

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.