Radyo 80 | Fıstık Gibi Radyo

Öğrenciler gazete baskı tesislerini ziyaret etti

Güncel

Osmaniye Özel Bilim Koleji öğrencileri, Akdeniz Ofset Baskı Tesislerini ziyaret etti. Bilim Koleji Müdür Yardımcısı Kemal Konak, öğretmenler Rukiye Gül Aktaş ve Gülcan Çınkır gözetiminde baskı tesislerine gelen öğrencilere, tesiste baskı çalışmaları hakkında bilgi verildi.

Osmaniye Özel Bilim Koleji öğrencileri, Akdeniz Ofset Baskı Tesislerini ziyaret etti.

Bilim Koleji Müdür Yardımcısı Kemal Konak, öğretmenler Rukiye Gül Aktaş ve Gülcan Çınkır gözetiminde baskı tesislerine gelen öğrencilere, tesiste baskı çalışmaları hakkında bilgi verildi.


Akdeniz Gazetesi Yazı İşleri Müdürü Ali Cihangir, burada yaptığı açıklamada, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Tesiste basımı yapılan Akdeniz, Takip ve Aydın Osmaniye Gazeteleri ile Güneysu Dergisi hakkında bilgi veren Cihangir, gazetecilik tecrübelerini anlattı.



Gazeteciliğin zor bir iş olduğunu ifade eden Cihangir, “Öğrencilerimizin baskı tesislerimizi ziyaret etmesi ve çalışmalar hakkında bilgi sahibi olmak istemesi bizleri memnun etti. Bilindiği gibi ülkemizde okuma oranı diğer ülkelere oranla oldukça düşük. Bu oranı yükseltmek ancak gelecek nesilleri okuyan nesil olarak yetiştirmekten geçer. Çocuklarımızı okuma alışkanlığı kazandırarak geleceğe hazırlamak için hepimize büyük görev düşüyor. Bu anlamda onların teknolojiyi doğru kullanmalarını önemsiyoruz. Okuma alışkanlığı konusunda önemli çalışmalar yapılsa da yeterli değil” şeklinde konuştu.

Cihangir, öğrencilere tesisteki baskı işlemleri hakkında detaylı bilgi vererek baskı makinalarını tanıttı.

Özel Bilim Koleji Müdür Yardımcısı Kemal Konak, okulda dergi çalışmaları yaptıklarını ve bu sebeple öğrencilerin merakı üzerine Akdeniz Ofset Baskı Tesislerini ziyaret ettiklerini dile getirdi.

Haftada bir gül okulda “gazete okuma” etkinliği düzenlendiğini dile getiren Konak, “Öğrencilerimize okuma alışkanlığını kazandırılması adına çalışmalarımız oluyor. Onların teknolojiyi iyi kullanmasının yanı sıra gazete ve dergileri de dokunarak okumalarını önemsiyoruz. Bu anlamda Akdeniz Ofset tesislerini ziyaret etmek istedik” dedi.

Konuşmalardan sonra öğrencilere Akdeniz Ofset Baskı Makinalarında, gazete baskı işlemleri anlatıldı.

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.