Radyo 80 | Fıstık Gibi Radyo

Öğrencilere afete hazırlık eğitimi verildi

Güncel

Osmaniye AFAD İl Müdürlüğü ekipleri tarafından Afete Hazırlık Yılı kapsamında, öğrencilere yönelik eğitim verildi. Eğitimde afetler öncesinde, afetler sırasında ve afetler sonrasında neler yapmamız gerektiği ve afetler sonrası ilk 72 saatin önemli olduğu vurgulanmış, ilimizde ve ülkemizde meydana gelen afet türleri ve alabileceğimiz önlemler öğrencilerimize aktarılmış, mutlaka evdeki eşyalarını sabitlemeleri gerektiği, aile afet planlarının ve afet çantalarının olması gerektiği öğrencilere sunum ve uygulamalar yoluyla anlatıldı.

Osmaniye AFAD İl Müdürlüğü ekipleri tarafından Afete Hazırlık Yılı kapsamında, öğrencilere yönelik eğitim verildi.

Eğitimde afetler öncesinde, afetler sırasında ve afetler sonrasında neler yapmamız gerektiği ve afetler sonrası ilk 72 saatin önemli olduğu vurgulanmış, ilimizde ve ülkemizde meydana gelen afet türleri ve alabileceğimiz önlemler öğrencilerimize aktarılmış, mutlaka evdeki eşyalarını sabitlemeleri gerektiği, aile afet planlarının ve afet çantalarının olması gerektiği öğrencilere sunum ve uygulamalar yoluyla anlatıldı.

Öğrencilere Afet bilincini kazandırılması açısından önemli bir eğitim olmuş ve eğitimin sonunda öğrencilere ‘Afet Çantası’ tanıtıldı.
Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.