Radyo 80 | Fıstık Gibi Radyo

OKÜ ile İl Sağlık Müdürlüğü arasında işbirliği protokolü imzalandı

Güncel

Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi ile İl Sağlık Müdürlüğü arasında "Eğitim ve Öğretim İşbirliği Protokolü" imzalandı. Eğitim ve öğretim konularında her iki kurumun sağlık personeli ve öğrencileri arasındaki ilişkileri teşvik etmek, geliştirmek, mesleki gelişimi sağlamak ve bilimsel amaçlı organizasyonlardaki deneyimlerini birbirine aktarmayı amaçlayan Eğitim ve Öğretim İşbirliği protokolü Sağlık Bilimleri Fakültesi bölümlerindeki uygulamalı dersler ile öğrenci stajları konusunda eğitim ve öğretim işbirliğini kapsıyor.

Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi ile İl Sağlık Müdürlüğü arasında "Eğitim ve Öğretim İşbirliği Protokolü" imzalandı.

Eğitim ve öğretim konularında her iki kurumun sağlık personeli ve öğrencileri arasındaki ilişkileri teşvik etmek, geliştirmek, mesleki gelişimi sağlamak ve bilimsel amaçlı organizasyonlardaki deneyimlerini birbirine aktarmayı amaçlayan Eğitim ve Öğretim İşbirliği protokolü Sağlık Bilimleri Fakültesi bölümlerindeki uygulamalı dersler ile öğrenci stajları konusunda eğitim ve öğretim işbirliğini kapsıyor.

5 yıl süreceği ifade edilen işbirliği protokolü OKÜ Rektörü Prof. Dr. Murat Türk ile Osmaniye İl Sağlık Müdürü Dr. Hasan Öznavruz arasında OKÜ Rektörlük makamında imzalandı.

İşbirliği protokolü uygulama esasları; hastane yönetimi, halk sağlığı hizmetleri yönetiminin öğrencilerin mesleki eğitimi ile ilgili uygulama ve staj konularını destek sağlaması, İl Sağlık Müdürlüğü’nün doktor, hemşire, ebe, fizyoterapist, diyetisyeni sosyal çalışmacı, sağlık yöneticisi ve diğer personelleri ile Sağlık Bilimleri Fakültesi öğrencilerinin bilgi ve becerilerini geliştirmeye yönelik öğretim elemanları düzeyinde işbirliği sağlaması, Üniversitemiz personellerinin Osmaniye İl Sağlık Müdürlüğü personeline yeni gelişmeler doğrultusunda sağlık ile ilgili konularda teknolojilerin tanıtımı ve teknoloji transferi gibi meslek içi eğitim konularında panel, seminer veya çalıştay düzenlenmesi konularında destek sağlaması olarak ifade edildi.
Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.