Radyo 80 | Fıstık Gibi Radyo

OKÜ'de Atatürk'ü Anma Konferansı düzenlendi

Güncel

Osmaniye Korkut Ata Üniversitesinde Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü Anma Konferansı düzenlendi. OKÜ Tarih Bölümü’nün öncülüğünde Tarih Topluluğu tarafından düzenlenen konferansa Rektör Prof.

Osmaniye Korkut Ata Üniversitesinde Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü Anma Konferansı düzenlendi.

OKÜ Tarih Bölümü’nün öncülüğünde Tarih Topluluğu tarafından düzenlenen konferansa Rektör Prof. Dr. Murat Türk, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Alpaslan Dayangaç ve Prof. Dr. Susran Erkan Eroğlu ile akademik personel ve öğrenciler katıldı.

Ulusal bağımsızlığımızın mimarı, Cumhuriyetimizin kurucusu, büyük önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ü aramızdan ayrılışının 81. yılında, O’nu kaybetmenin hüznünü yaşarken, O’na olan inancımızı tazeliyor, devrimlerine olan bağlılığımızı bir kez daha yineliyoruz diyen Tarih Bölümü Öğretim üyesi Doç. Dr. Ümmügülsüm Candeğer, “O, akıllı bir politikacı ve son derece gerçekçi bir devlet adamı olarak yalnızca Türk milletinin Kurtuluş Savaşı’nı başarı ile yöneten bir yetenekli komutan değil, aynı zamanda gerçekleştirdiği devrimler ile de 21’inci yüzyılın dahi dünya lideri olmuştur. Aydınlanma çağının bir lideridir. 57 yıl süren yaşamının büyük kısmında, yurttaşının ve yurdunun özgürlüğü, milletinin ve vatanının bağımsızlığı ve mutluluğu için yılmadan çalışmış, bu emeklerinin sonucunda da girdiği her mücadeleden zaferle çıkmıştır. Emperyalist dış güçlere ve işbirlikçisi yönetime karşı tüm güçlükleri, olanaksızlıkları, isyan ve ihanetleri göğüsleyerek ölüm-kalım savaşı olan Milli Mücadele’yi, Kuvay-i Milliye ruhu ve ateşiyle kazanan Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarının yarattığı Türk mucizesi, tam bağımsızlığı, özgürlüğü, ulusal egemenliği ve aydınlanmayı amaçlayan örnek bir “ulusal savaşını” bizden sonraki nesillere anlatmak bizlerin ana görevidir. Gazi Mustafa Kemal Atatürk, demokrasiyi amaçlayan tam bağımsız, modern, çağdaş ve uygar Türkiye Cumhuriyeti Devleti’ni kurmuştur. Adını Türk tarihine altın harflerle yazdıran Büyük Lider fikirlerin ile sonsuza kadar Türk Milleti’nin kalbinde yaşayacaksın ve yaşatılacaksın.” diye konuştu.

Konferans sonunda Tarih Bölümü Öğretim üyesi Doç. Dr. Ümmügülsüm Candeğer’e OKÜ Rektörü Prof. Dr. Murat Türk tarafından Teşekkür Belgesi ve çiçek takdim edildi.
Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.