Radyo 80 | Fıstık Gibi Radyo

OKÜ'de halk hikayecileri ve aşıklar kültürü programı yapıldı

Güncel

Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi (OKÜ) Halk Hikâyecileri ve Âşıklar Kültür Programı Düzenlendi TC Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın destekleri Avrasya Âşıklar Derneği’nin katkıları ve Üniversite ev sahipliğinde Anadolu’nun kadim geleneğini anlatan hikâyeleri, yüreklerden taşan ezgilerinin paylaşıldığı Halk Hikâyecileri ve Âşıklar Kültür programı 15 Temmuz Şehitler Amfisi’nde düzenlendi. Halk Hikâyecileri ve Âşıklar Kültür programına Üniversite Rektörü Prof.

Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi (OKÜ) Halk Hikâyecileri ve Âşıklar Kültür Programı Düzenlendi

TC Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın destekleri Avrasya Âşıklar Derneği’nin katkıları ve Üniversite ev sahipliğinde Anadolu’nun kadim geleneğini anlatan hikâyeleri, yüreklerden taşan ezgilerinin paylaşıldığı Halk Hikâyecileri ve Âşıklar Kültür programı 15 Temmuz Şehitler Amfisi’nde düzenlendi.

Halk Hikâyecileri ve Âşıklar Kültür programına Üniversite Rektörü Prof. Dr. Murat Türk başta olmak üzere eşi İİBF Öğretim Üyesi Prof. Dr. Zeynep Türk, Osmaniye Belediyesi Başkan Yardımcısı Fatma Teke, Rektör Yardımcılarımız Prof. Dr. Alpaslan Dayangaç, Prof. Dr. Susran Erkan Eroğlu, Kültür ve Turizm Bakanlığı Tanıtım Daire Başkanı Adnan Şimşek, İl Kültür ve Turizm Müdürü Burhan Torun, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Hamit Coşkun, 112 Acil Çağrı Merkezi Müdürü Guddisi Arık, MHP İl Başkanı Yusuf Çomu, Ülkü Ocakları Genel Başkan Yardımcısı Sinan Gökhan Yavuz, İl Genel Meclis Üyesi Enver Bozdoğan, Osmaniye Ülkü Ocakları İl Başkanı Hasan Şahin Ceylan, Türk Eğitim-Sen Osmaniye Şube Başkanı Ahmet Kandemir, Üniversitemiz akademik ve idari personeli ile çok sayıda Üniversitemiz öğrencisi katıldı.


Osmaniye Milletvekilleri İsmail Kaya ve Mücahit Durmuşoğlu’nun telgraflarının okunması ile başlayan programda Âşıklar ise sazlarına ve sözlerine, âşık dilinde “hoş geldiniz” anlamına gelen “divanla” başlarken Âşık Zeki Erdali ile Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi Dr. Öğretim Üyesi Seher Atmaca eserler seslendirdi. Daha sonra Âşık Ahmet Poyrazoğlu ile Âşık Orhan Üstündağ âşık atışması örnekleri sunarken Türk Halk Müziği Sanatçısı Şeyda Erdali ise popüler Türk Halk Müziği eserlerini seslendirdi.


Eserlerin seslendirilmesinden sonra ödül takdimine geçildi. Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Murat Türk, Osmaniye Belediye Başkan Yardımcısı Fatma Teke Kültür ve Turizm Bakanlığı Tanıtım Daire Başkanı Adnan Şimşek’e hediye takdim ederken, İl Kültür ve Turizm Müdürü Burhan Torun Avrasya Âşıklar Platformu Üyelerine çiçek takdim etti. ,
Rektör Prof. Dr. Murat Türk, Ülkü Ocakları Genel Başkan Yardımcısı Sinan Gökhan Yavuz’a hediye takdim ederken Avrasya Âşıklar Platformu Başkanı Zeki Erdali, Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Murat Türk, Kültür ve Turizm Bakanlığı Tanıtım Daire Başkanı Adnan Şimşek, KSÜ Dr. Öğretim Üyesi Seher Atmaca, Âşıklar Orhan Üstündağ, Ahmet Poyrazoğlu ve Volkan Canbolat’a hediye takdim etti.


Daha sonra Halk Hikâyecileri ve Âşıklar Kültür programı 15 Temmuz Şehitler Amfisi fuaye alanındaki kokteyl ile sona erdi. 
Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.