Radyo 80 | Fıstık Gibi Radyo

Okula yeni başlayan çocuklara ve ailelerine danışmanlık desteği

Güncel

Osmaniye Sağlık İl Müdürü Hasan Öznavruz, eğitime yeni başlayan çocuklar ve ailelerine yönelik çocuk gelişimci danışmanlık hizmeti verildiğini belirtti. Öznavruz, yaptığı açıklamada, danışmanlık desteğinin Sağlıklı Hayat Merkezi Psikososyal Destek Biriminde verildiğini kaydetti.

Osmaniye Sağlık İl Müdürü Hasan Öznavruz, eğitime yeni başlayan çocuklar ve ailelerine yönelik çocuk gelişimci danışmanlık hizmeti verildiğini belirtti.


Öznavruz, yaptığı açıklamada, danışmanlık desteğinin Sağlıklı Hayat Merkezi Psikososyal Destek Biriminde verildiğini kaydetti.

Öğrencilerin okulda uyum sorunu yaşamalarını istemediklerini ifade eden Öznavruz, şunları kaydetti:



“Okula ilk kez başlayacak çocuklarda görülen okula uyum ile ilgili yaşanacak sorunlar, korku ve kaygı durumları, çocukla birlikte ailenin de yeni döneme adapte olması ile alakalı olarak sorunların çözümü için çocuk gelişimcilerimiz tarafından hizmet vermektedir. Ailelerimiz kuruma başvurarak 0-18 yaş arası normal gelişim gösteren, gelişimsel risk altında olan veya özel gereksinimi olan bireylere yönelik davranış problemleri yaşayan parmak emme, tırnak yeme, alt ıslatma, yeme sorunları, yaygın gelişimsel bozukluk, özel öğrenme güçlüğü, otizm, dil ve konuşma bozuklukları, dikkat eksikliği ve hiperaktivite bozukluğu, okula başlama, internet, bilgisayar, telefon bağımlılığı konularında çocuklar için danışmanlık hizmeti alabilirler”

Öznavruz, ayrıca normal gelişim gösteren çocuklar ve ailelerine yönelik sunulan hizmetler kapsamında, 0-3 yaş döneminde altışar aylık periyotlarla,3-6 yaş döneminde yılda 1 kez olmak üzere ücretsiz gelişimsel değerlendirme testleri için Osmaniye Sağlıklı Hayat Merkezine başvurarak (0328) 812 00 60 nolu telefon numarasından randevu alabileceklerini kaydetti.



Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.