Radyo 80 | Fıstık Gibi Radyo

Okullarda değerler eğitimi verilecek

Güncel

Osmaniye İl Milli Eğitim Müdürü Aydın Albak, Diyanet İşleri Başkanlığı ile ortak çalışmasıyla okullarda değerler eğitimi verileceğini belirtti.


Albak, yaptığı açıklamada, 2013 yılında başlayan programın önce 10 ilde başladığını kısa sürede Türkiye’ye yayıldığını kaydetti.





Değerler eğitiminin önemli olduğunu ifade eden Albak, “Programın öncelikli hedefi, çocukların yaşları gereği ihtiyaç duydukları gelişim süreçlerine katkıda bulunmak ve onlara değerler eğitimi vermek. Diyanet’e bağlı 4-6 yaş Kur’an kursları Milli Eğitim Bakanlığı’nın okul öncesi eğitimlerine yönelik oluşturduğu mevzuata ve yönetmeliğe uygun şekilde planlanıyor” dedi.





İl Milli Eğitim Müdürü Albak, bu programa katılan öğrencilerin "Kur'an-ı Kerim'i içerik, ses ve şekil olarak yine kendi yaş grubuna uygun olarak tanıyabilmesi" yönünde eğitim aldığını ifade etti.





Ayrıca İl Müftülüğü ile ortak yaptıkları “Peygamberimiz ve çocuk” temalı etkinlikte yapılan resimleri sağlık çalışanlarına gönderdiklerini de söyleyen Albak, çocukların koronavirüs salgını nedeniyle yoğun mesai harcayan sağlık çalışanlarına teşekkür ettiğini ifade etti.


Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.