Radyo 80 | Fıstık Gibi Radyo

Önal, Litvanyalı Parlamenterle çıkardığı Karvelide / Kelebekler kitabını tanıttı

Güncel

Ak Parti 24. 25 ve 26. Dönem Osmaniye Milletvekili Suat Önal Cebelibereket Gazeteciler Cemiyeti’ne ziyarette bulundu.


Litvanyalı Parlamenter Egidijus Vareikis ile yazdıkları “Karvelide / Kelebekler” isimli şiir kitabını tanıtan Önal bu kitabın ortaya çıkış serüvenini anlattı.





Önal, “Türkiye Büyük Millet Meclisinde, Milletvekili olarak bulunduğum süre içinde Avrupa Parlamentosunda da dört yıl görev yaptım. Bu süre içinde yabancı parlamenterlerle de güzel ilişkilerimiz oldu. Egidijus Vareikis ‘ de bunlardan biriydi” dedi.





Ortak kitap çıkarma fikrinin ilk olarak 2018 Nisan ayında yapılan Azerbaycan Cumhurbaşkanlığı seçimlerine gözlemci olarak katıldıkları sırada ortaya çıktığını belirten Önal, “Değerli dostum Egidijus Vareikis ile şiir üzerine yaptığımız sohbette, sanat üzerine ortak yönlerimizin olduğunu fark ederek birlikte bir şiir kitabı çıkarma konusunda hem fikir olduk. Onun Karvelide isimli 44 şiirden oluşan şiir kitabına karşılık bizim özgün kültürümüzü anlatan şiirler yazdım. Ve sonunda Karvelide (Güvercinlik) ve kelebekler adı altında kitabımızı okuyucularımızla buluşturduk. Güzel, Türkiye ve Litvanya arasında kültürel faaliyetlere katkı sunacağını düşündüğüm ve keyifle hazırladığımız bir eser ortaya çıktı. İnşallah okuyucularda bir iz bırakır” dedi.





Cebelibereket Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Ali Cihangir ise “Siyasetçilerin böyle kültürel faaliyetlerinin olması, günlük siyasetin dışında böyle çalışmaların olması güzel şeyler. Hem siyasetçilerin kendini tanıtmasına da yardımcı olacak bir faaliyet. Verdiğiniz emekten dolayı teşekkür ediyorum. Kitap inşallah geniş kitlelere ulaşır.” dedi.






Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.