Radyo 80 | Fıstık Gibi Radyo

Orman yangınlarıyla mücadele eğitim tatbikatı yapıldı

Güncel

Osmaniye'de orman yangınlarıyla mücadele eğitim tatbikatı düzenlendi. Orman İşletme Müdürü Abdulsamet Doğar, Dereli yangına ilk müdahale ekip binası önündeki alanda yapılan tatbikatta, 7 arazöz, 3 su tankı, 4 ilk müdahale aracı, 20 teknik ekip, 27 orman muhafaza memuru ve 80 personel yer aldığını söyledi.

Osmaniye'de orman yangınlarıyla mücadele eğitim tatbikatı düzenlendi.

Orman İşletme Müdürü Abdulsamet Doğar, Dereli yangına ilk müdahale ekip binası önündeki alanda yapılan tatbikatta, 7 arazöz, 3 su tankı, 4 ilk müdahale aracı, 20 teknik ekip, 27 orman muhafaza memuru ve 80 personel yer aldığını söyledi.



Orman yangınlarıyla mücadelede görev alan personellere yönelik eğitim tatbikatı düzenlendiğini belirten Doğar, havaların ısınmasıyla orman yangınlarına karşı ekip, araç ve teçhizatlarının son kontrollerini yapıldığını ifade etti.



Tatbikata katılan Adana Orman Bölge Müdürü Mahmut Yılmaz, “Öncelikli hedefimiz yangın riskine karşı tüm önlemleri almaktır. Osmaniye işletmesinde 7 ekiple orman yangınlarına karşı hazırız. Bu anlamda eğitimler büyük önem taşıyor. Yangın söndürme çalışmaları vatan savunması gibi kutsal bir görevdir. Olası bir orman yangınında önce ekiplerimizin ve vatandaşlarımızın can güvenliği, sonrasında ise ormanlarımızın devamlılığı için gece gündüz demeden teyakkuz halindeyiz. Vatandaşlarımızdan da bu konuda destek bekliyoruz.” dedi.





Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.