Radyo 80 | Fıstık Gibi Radyo

OSEV: Kanımızla, canımızla, varlığımızla Azerbaycan'ın yanındayız

Güncel

Osmaniye Sevdalıları Sivil Toplum Kuruluşları Platformu (OSEV), Ermenistan’ın Azerbaycan topraklarındaki sivil yerleşim birimlerine gerçekleştirdiği saldırıyı kınadı.


Osmaniye Sevdalıları Sivil Toplum Kuruluşları Platformu (OSEV), Ermenistan’ın Azerbaycan topraklarındaki sivil yerleşim birimlerine gerçekleştirdiği saldırıyı kınadı. OSEV Yönetiminden yapılan yazılı açıklamada, Ermenistan’ın sivil katliamına imza attığını belirtti. Saldırının Ermenistan'ın çapını aşan bir hadise olduğunu ifade eden OSEV Yönetimi şu ifadelere yer verdi:





“Amaç saldırgan bir yaklaşımla hem 30 yıldır işgal ettiği Yukarı Karabağ sorununun çözümüyle ilgili süreci tıkamak hem de bölgede yeni çatışma alanları ortaya çıkarmaktır.İşgal edilen topraklar İki beden bir can, kardeş ülke Azerbaycan. İki Devlet Tek Millet, Can Azerbaycan ve gardaş dediğimiz kardeş ülke Azerbaycan topraklarıdır. Azerbaycan-Ermenistan devlet sınırının Tovuz istikametinde yaşanan çatışmaların tekrar başlaması hem Türkiye hem de Azerbaycan açısından milli güvenlik tehdididir. Ermenistan saldırganlığı insani, vicdani ve hukuki bütün ilke ve esaslara aykırıdır. Güney Kafkasya'da istikrarsızlığın, ilkelliğin, işgal ve istila politikalarının ağırlık merkezi Erivan yönetimidir.”





OSEV, yaşanan bu zulüm sebebiyle 1 milyona yakın insan kendi topraklarından uzak yaşadığına dikkat çekti.









Açıklamada, “Emperyalizm dolaylı yollardan Erivan’a çeşitli lojistik ve mühimmat desteklerinde bulunmakta ve soydaşlarımızın katledilmesine Srebrenitsa Katliamındaki gibi göz yummaktadır. Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyinin Dağlık Karabağ'daki işgalin sona ermesi konusunda 1993'te kabul edilen 4 kararı bugüne kadar uygulanamamıştır. 'Artık hesap vakti geldi' diyen Azerbaycan, bu saldırlar karşısında kendi göbeğini kendisi kesmek zorunda kalmıştır.





Şu an için Osmaniye’mizde faaliyet gösteren 54 Sivil Toplum Kuruluşumuzun üye olduğu bizler, Osmaniye Sevdalıları Sivil Toplum Kuruluşları Platformu (OSEV) olarak; Azerbaycan devletinin ve halkının yanında olduğumuzu bütün dünyaya bildiriyoruz. Biz kardeşiz ve kıyamete kadar birbirimize sahip çıkmak için varız. Bu kardeşlik bağımızla birlikte bugün de Azerbaycan’ın tam yanındayız. Kalbimizin soydaşlarımızla birlikte atmaktadır. Bizler dualarımızla ve bugün burada bir araya gelerek kardeş ve dost ülke Azerbaycan’ın yanında olduğumuzu belirtmek istiyoruz. Karabağ Türk'ündür, Türk vatanıdır. Hiç kimse gerçeği değiştiremeyecektir.





Tek amacı Türk düşmanlığı olan Ermenistan'ın ve kiralık silahlı unsurlarının Türk milleti karşısında tutunma ihtimali yoktur. Kanımızla, canımızla, varlığımızla Azerbaycan'ın yanındayız. Ermenistan'ın alçakça saldırganlığı karşısında gerekli ve yeterli bir tepki ortaya koyamayan uluslararası toplum ve kuruluşların, çifte standardının ve zulmün karşısında duruyor ve kınıyoruz” ifadelerine yer verildi.


Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.