Radyo 80 | Fıstık Gibi Radyo

Osmaniye Belediyesi 4. Kitap Fuarı kapılarını kitapseverlere açtı

Güncel

Osmaniye Belediyesi tarafından bu yıl dördüncüsü düzenlenen Kitap Fuarı, kitapseverlere kapılarını açtı. Masal Park yanındaki Fuar Alanında düzenlenen açılış törenine Vali Ömer Faruk Coşkun, Osmaniye eski Valisi İsa Küçük, Garnizon Komutanı Topçu Albay Emin Yılmaz Sancaktar, Belediye Başkanı Kadir Kara, Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi Rektörü Murat Türk, İl Jandarma Komutanı Jandarma Albay Zafer Tombul, İl Emniyet Müdürü Ahmet Selçuk Okumuş, İl Genel Meclisi Başkanı Mehmet Ali Gizlice, Fuarın Onur Konuğu Yazar Canan Tan, kamu kurum ve kuruluşları il müdürleri, sivil toplum kuruluşları temsilcileri, siyasi parti temsilcileri ve çok sayıda kitapsever katıldı.

Osmaniye Belediyesi tarafından bu yıl dördüncüsü düzenlenen Kitap Fuarı, kitapseverlere kapılarını açtı.

Masal Park yanındaki Fuar Alanında düzenlenen açılış törenine Vali Ömer Faruk Coşkun, Osmaniye eski Valisi İsa Küçük, Garnizon Komutanı Topçu Albay Emin Yılmaz Sancaktar, Belediye Başkanı Kadir Kara, Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi Rektörü Murat Türk, İl Jandarma Komutanı Jandarma Albay Zafer Tombul, İl Emniyet Müdürü Ahmet Selçuk Okumuş, İl Genel Meclisi Başkanı Mehmet Ali Gizlice, Fuarın Onur Konuğu Yazar Canan Tan, kamu kurum ve kuruluşları il müdürleri, sivil toplum kuruluşları temsilcileri, siyasi parti temsilcileri ve çok sayıda kitapsever katıldı.



Saygı duruşu ve İstiklal Marşımızın okunmasının ardından, açılış töreninin ilk konuşmasını yapan Osmaniye eski Valisi İsa Küçük, “İnanıyorum ki Dördüncü Kitap Fuarı vesilesi ile yazarlarla Osmaniyelilerin, gençlerin, okurların bir araya gelmesi, kuşkusuz ki Osmaniye’nin sanat ve kültür hayatına önemli katkılarda bulunacaktır. Bu faaliyeti gerçekleştiren Sayın Belediye Başkanımıza, Sayın Valimize ve çok değerli Belediye çalışanlarına yürekten teşekkür ediyorum. Burada sizlerle yeniden bir arada olmaktan duyduğumuz büyük sevinci ve gururu bize yaşatan siz değerli Osmaniyelileri sevgiyle, saygıyla selamlıyor ve Fuarın hayırlara vesile olmasını diliyorum. ”dedi.



Daha sonra konuşan Fuarın Onur Konuğu Yazar Canan Tan ise Osmaniye Kitap Fuarına katılmaktan mutluluk duyduğunu belirterek, “Türkiye’nin pek çok yöresinde etkinliklere katıldım, onur konuğu oldum ama Osmaniye gözümde çok farklı bir kişiliğe büründü, bana teklif geldiğinden seve seve geleceğimi söyledim. Valimize, Belediye Başkanımıza beni davet ettikleri için çok çok teşekkür ediyorum.” diye konuştu.



Belediye Başkanı Kadir Kara ise yaptığı konuşmada heyecanlı olduğunu ifade ederek, “Osmaniye’de pek çok hizmete imza attık, pek çok tesisin hayata geçmesine, siz değerli Osmaniyelilerle birlikte, vesile olduk ama Kitap Fuarı bambaşka bir şey. ”dedi. Açılış sırasında İstiklal Marşımızı coşkuyla okuyan gençlerimizin tüm protokolü duygulandırdığını ifade eden Başkan Kara, “Siz gençlerimiz milli değerlerimize, bayrağımıza, İstiklal Marşımıza, vatanımıza ve toprağımıza sahip çıktıkça bu ülke hiçbir zaman için hiçbir şart ve şekil altında asla ve asla bir takım emperyalist emellerin hedefi haline gelmeyecektir. Yeter ki sizin kalbinizde bu milli şuur ve bu milli ruh yaşasın. Bunun yaşayacağına inanıyorum” dedi.



Konuşmaların ardından Vali Ömer Faruk Coşkun, Fuarın Onur Konuğu Canan Tan’a plaket takdim etti.

Dördüncü Kitap Fuarı’nın açılış kurdelesi Vali Ömer Faruk Coşkun, Osmaniye eski Valisi İsa Küçük, Fuarın Onur Konuğu Canan Tan ve protokol mensupları tarafından kesildi. Dördüncü Kitap Fuarının Osmaniye’mize hayırlı olmasını temenni eden Vali Coşkun, Fuarın ilimizin sosyal ve kültürel yaşamına katkı sağlayacağına inandığını ifade ederek, “Fuarın düzenlenmesinde, başta Belediye Başkanımız olmak üzere, emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.” dedi. Açılışın ardından Vali Coşkun ve protokol mensupları stantları gezdiler.



6-15 Aralık 2019 tarihleri arasında saat 9.30 ile 20.30 saatleri arasında ziyaretçilerini ağırlayacak olan Dördüncü Kitap Fuarı, çok sayıda yazarı konuk edecek.
Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.