Radyo 80 | Fıstık Gibi Radyo

Osmaniye Eylül ayında 22 Milyon Dolar ihracat gerçekleştirdi

Güncel

Osmaniye, Eylül ayında geçen yılın aynı ayına göre %19 azalışla 22 milyon dolar ihracat gerçekleştirdi. Osmaniye, bu ayda en fazla ihracat yapan iller sıralamasında 38. sırada yer aldı.


Osmaniyeli Bürokrat ve Akademisyenler Platformu (OBADER) tarafından, “Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Eylül Ayı İhracat Verileri”ne dayanılarak yapılan açıklamaya göre; Osmaniye, 2020 yılının Ocak-Eylül aylarını kapsayan 9 aylık dönemde ise 145 milyon dolar ihracat gerçekleştirdi. Bu dönemde Şehrin ihracatı, geçen yıla göre %40 azalış gösterdi.





2020 yılının ilk dokuz aylık döneminde 90 ülkeye irili ufaklı ihracat gerçekleştiren Osmaniye’nin bu dönemde en çok ihracat gerçekleştirdiği ülke ise 30 milyon dolar ile Fas oldu. Bu ülkeyi, 29 milyon dolar ile Yemen, 15 milyon dolar ile Mısır, 11 milyon dolar ile İsrail ve 10 milyon dolar ile KKTC izledi. Bu dönemde yapılan ihracatın, %72’sini çelik ihracatı oluştururken, %10’unu tekstil ve hammaddeleri ihracatı ve %18’ini diğer sektör ihracatları oluşturdu.





2019 yılında %11 artışla 307 milyon dolar ihracat gerçekleştiren Osmaniye, son yıllarda özellikle OSB’de demir-çelik yatırımlarının artması ile birlikte ihracatta önemli artış göstermiş ve TİM verilerine göre, 2001-2015 arasında yıllık ortalama ihracatı en hızlı artan iller sıralamasında %63 ile ikinci sırada yer alarak önemli bir başarı göstermişti.


Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.