Radyo 80 | Fıstık Gibi Radyo

Osmaniye OSB'den Türkiye'de bir ilk!

Güncel

OSB'ler arasında Türkiye’de bir ilk olan Osmaniye Organize Sanayi Bölgesi’ndeki Muz Serasının açılışı Tarım ve Orman Bakan Yardımcısı Mehmet Hadi Tunç ve Vali Dr. Erdinç Yılmaz tarafından yapıldı.


OSB'ler arasında Türkiye’de bir ilk olan Osmaniye Organize Sanayi Bölgesi’ndeki Muz Serasının açılışı Tarım ve Orman Bakan Yardımcısı Mehmet Hadi Tunç ve Vali Dr. Erdinç Yılmaz tarafından yapıldı. Açılış kurdelesini kesen Tarım ve Orman Bakan Yardımcısı Sayın Mehmet Hadi Tunç, hayırlı olması temennisi ile açılışı gerçekleştirdi.









Açılışın ardından Osmaniye Organize Sanayi Bölgesi Müdürü Musa Gönül, Muz Serası hakkında bilgi verdi. 19 Bin metrekarelik kapalı alanda Muz Serasının kurulduğunu ve Seraya 4600 muz fidanının dikildiğini belirten Musa Gönül, “Muz Serasını kurmaktaki gayemiz hem ekonomiye katkı sağlamak hem de sera gazına karşı ve doğayı korumak adına çalışan bir Organize Sanayi Bölgesi olduğumuzu gösterebilmek adına yeşil OSB adımlarını atmaya başladık. Sayın Valimizin önderliğinde bu çalışmayı sürdürüyoruz.” dedi.





Vali Dr. Erdinç Yılmaz ise “Organize Sanayi Bölgemizde çevreye duyarlılık en üst seviyede. Arıtma tesisimizi yeniledik, çok güzel bir arıtma tesisi yaptık. Sanayi ürünlerinin üretildiği Organize Sanayi Bölgemizin aynı zamanda yeşil olmasını arzu ediyoruz. Çok güzel bir muz serası oluşturduk, güzel sonuçlar alacağımıza inanıyoruz. Son teknoloji ile donatılmış bir tesis oluşturuldu.” diye konuştu.









Tarım ve Orman Bakan Yardımcısı Mehmet Hadi Tunç, "İnşallah yüzde yüz yeterliliğimizi sağlamak suretiyle muz üretiminde ithalat ihtiyacımız ortadan kalkacak muz ihracatçısı olacağız. Bu konuda çalışmalar sürdürülüyor. İnşallah muzda marka bir ülke olacağız." dedi.


Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.