Radyo 80 | Fıstık Gibi Radyo

Osmaniye Şehitlerine Yürüdü

Güncel

Osmaniye’nin düşman işgalinden kurtuluşunun 98. yıldönümü kutlamaları kapsamında Osmaniye Sivil Toplum Kuruluşları tarafından düzenlenen, geleneksel “Osmaniye Şehitlerine Yürüyor” programı Mamure Tren İstasyonunda yapıldı.

Osmaniye’nin düşman işgalinden kurtuluşunun 98. yıldönümü kutlamaları kapsamında Osmaniye Sivil Toplum Kuruluşları tarafından düzenlenen, geleneksel “Osmaniye Şehitlerine Yürüyor” programı Mamure Tren İstasyonunda yapıldı.

Tören için Osmaniye Tren Garından Mamure Tren İstasyonuna hareket edecek özel bir tren hazırlandı. Vali Ömer Faruk Coşkun, Osmaniye Milletvekilleri Mücahit Durmuşoğlu ve İsmail Kaya, Osmaniye 25-26. Dönem Milletvekili Prof. Dr. Ruhi Ersoy, Garnizon Komutanı Topçu Albay Emin Yılmaz Sancaktar, Belediye Başkanı Kadir Kara, Cumhuriyet Başsavcısı Ahmet Tekne, Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi Rektör Vekili Prof. Dr. Alpaslan Dayangaç, Vali Yardımcısı Adem Yılmaz, İl Jandarma Komutanı Jandarma Albay Zafer Tombul, İl Emniyet Müdürü Ahmet Selçuk Okumuş, İl Genel Meclisi Başkanı Mehmet Ali Gizlice, kamu kurum ve kuruluşları il müdürleri, siyasi parti temsilcileri, sivil toplum kuruluşları temsilcileri, şehitlerimizin aileleri ve gazilerimiz, şehit ve gazi derneklerinin temsilcileri trenle Mamure Tren İstasyonuna geldiler.

Mamure Tren İstasyonundaki tören, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşımızın okunması ile başladı. Enver-ul Hamit Cami Müezzini Mustafa Adıgüzel tarafından Kuran-ı Kerim okunmasının ardından İl Müftüsü Ali Rıza Tahiroğlu şehitlerimiz için dua okudu.

Törenin devamında Sivil Toplum Kuruluşları adına Osmaniye Kültür, Sanat, Tarih, Turizm Derneği Başkanı İsmet İpek günün anlam ve önemini belirten bir konuşma yaptı. İşgal sırasında Osmaniye’de verilen mücadeleyi ve milli mücadele kahramanlarımızı anlatan İsmet İpek, konuşmasını “Milli Mücadele kahramanlarımızın ruhu şad olsun! Vatan sağ olsun.” diyerek bitirdi.

Törenin son bölümünde Vali Ömer Faruk Coşkun ve protokol mensupları, üzerinde şehitlerimizin isimlerinin yazılı olduğu anıta karanfiller bırakarak, şehitlerimiz için dualar okudular. Anıta karanfil bırakan Vali Ömer Faruk Coşkun, “Tüm Şehitlerimizi rahmet, minnet ve şükranla anıyorum. Ruhları şad olsun, mekânları cennet olsun.” diye konuştu.
Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.