Radyo 80 | Fıstık Gibi Radyo

Osmaniye Valiliği: Tarihi çınarın kuruması Valimizi ve vatandaşlarımızı derinden üzdü

Güncel

Osmaniye Valiliği: 150 yıllık çınar ağacının kuruması başta Valimiz Dr. Erdinç Yılmaz olmak üzere tüm Osmaniyeli vatandaşlarımızı derinden üzmüştür.


Osmaniye Valiliği, kuruduğu için kesilen Çınarlı Kahvedeki tarihi çınarla ilgili açıklama yaptı.





150 yıllık olduğu bilinen çınar ağacının kurumasının başta Vali Dr. Erdinç Yılmaz olmak üzere tüm Osmaniyeli vatandaşları derinden üzdüğü belirtildi.





Çınarın dibine ve çevresine dökülen kireçli inşaat atıkları yüzünden kuruduğu iddiası başta olmak üzere çınarın kuruması ile ilgili olabilecek nedenleri araştırmak amacıyla Valilikçe görevlendirilen komisyon tarafından gerekli incelemeler yapıldığı kaydedildi.





Açıklamada, "Yapılan incelemeler sonucunda; iddia edildiği gibi yapılan çevre düzenlemesi esnasında inşaat atıklarının çınarın dibine bırakılmadığı aksine çınarın gelişimini olumsuz etkileyen briket baraka vs. gibi yapıların sökülerek ortadan kaldırıldığı tespit edilmiştir.





Uzman ekiplerce yapılan toprak tahlili sonucunda kireç oranının yüksek olmadığı belirlenmiş, yapılan mikroskobik inceleme sonucunda ise çınarda, ülkemizde birçok bölgede görülen ve sık rastlanılan ceratocytis mantar hastalığı olduğu tespit edilmiştir. Osmaniye Belediye Başkanlığı’nın ilgili birimince mantar hastalığı ile ilgili ilaçlama, gübreleme, vitamin ve gerekli müdahale yapılmış ancak netice alınamamıştır. Çınar ağacının yerine yeni bir çınar fidanı dikilmiştir. Kamuoyuna saygıyla duyurulur." denildi.






Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.