Radyo 80 | Fıstık Gibi Radyo

Osmaniye'de 11 projeye 5 Milyon TL hibe destek verilecek

Güncel

Osmaniye’de % 50 hibe destekli Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi Programı (KKYDP) kapsamında 11 projenin destek gördüğü bildirildi. Tarım ve Orman İl Müdürü Recep Bulut, yaptığı açıklamada, desteklenmeye uygun görülen projelerin maliyetinin 10 milyon 252 bin 300 lira olduğunu 4 milyon 970 bin 923 lirasının hibe olarak yatırımcılara ödeneceğini belirtti.

Osmaniye’de % 50 hibe destekli Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi Programı (KKYDP) kapsamında 11 projenin destek gördüğü bildirildi.

Tarım ve Orman İl Müdürü Recep Bulut, yaptığı açıklamada, desteklenmeye uygun görülen projelerin maliyetinin 10 milyon 252 bin 300 lira olduğunu 4 milyon 970 bin 923 lirasının hibe olarak yatırımcılara ödeneceğini belirtti.

Tarımsal projelerin desteklenmesinin devam edileceğini ifade eden Bulut, şunları kaydetti:



“Bakanlığımız tarafından 2006 yılından itibaren uygulanan % 50 hibe destekli Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi Programı (KKYDP) kapsamında 13. Etap Proje sonuçları açıklanmıştır. Bu hibe programı ile doğal kaynaklar ve çevrenin korunması, kırsal alanda gelir düzeyinin yükseltilmesi, tarımsal üretim ve tarıma dayalı sanayi entegrasyonunun sağlanması, tarımsal pazarlama altyapısının geliştirilmesi, gıda güvenirliğinin güçlendirilmesi, kırsal alanda alternatif gelir kaynaklarının oluşturulması ve kırsal toplumda belirli bir kapasitenin oluşturulmasına yönelik uygulamaları hayata geçirilmektedir.

Bakanlığımız tarafından 11 adet proje ilimizde uygulanmak üzere uygun görülmüştür. İlimizde uygulanacak olan projelerin toplam yatırım maliyeti 10.252.300TL olup, 4.970.923 TL'si Bakanlımızca hibe olarak yatırımcılara ödenecektir”
Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.