Radyo 80 | Fıstık Gibi Radyo

Osmaniye'de 154 projeye 4,4 Milyar TL yatırım

Güncel

İl Koordinasyon Kurulu’nun 2021 Yılı 3. Toplantısı yapıldı.


İl Koordinasyon Kurulu’nun 2021 Yılı 3. Toplantısı yapıldı. Valilik Ahmet Cevdet Paşa Toplantı Salonunda Vali Dr. Erdinç Yılmaz başkanlığında yapılan toplantıya Vali Yardımcısı Adem Yılmaz, ilçe kaymakamları, Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Hulusi Akkuş, ilçe ve belde belediye başkanları, kamu kurum ve kuruluşları bölge ve il müdürleri katıldı.









Vali Dr. Erdinç Yılmaz, toplantının ilimiz ve ülkemiz için hayırlı olmasını dileyerek, “İlimizde 2021 yılında toplam proje bedeli 4 Milyar 343 Milyon 929 Bin TL olan 154 adet proje üzerinde çalışmalar devam etmekte olup, bu projelere ayrılan ödenek miktarı 1 Milyar 325 Milyon 86 Bin TL’dir. 2021 yılı dönem sonu itibarıyla 344 Milyon 14 Bin TL harcama yapılarak % 26 oranında nakdi gerçekleşme sağlanmıştır. 2021 yılında İlimizde gerçekleştirilen yatırımlar; Tarım, Turizm, Sağlık, Enerji, Ulaştırma-Haberleşme, Eğitim ve Diğer Kamu Hizmetleri olmak üzere 7 temel sektörde toplanmıştır. İl genelinde gerçekleştirilen yatırımlara sektörel bazda bakıldığında; yıl içerisinde en çok ödeneklerin, %43,5’lik pay ile Ulaştırma- Haberleşme Sektörüne, %34,6’lık pay ile Sağlık Sektörüne ve %8,8’lik pay ile de Eğitim Sektörüne ayrıldığı görülmektedir. 2021 yılında Yatırım Programı’nda bulunan 154 adet projenin; 12 adedi bitirilmiş, 66 adedinin yapımı devam etmekte, 18 adedi ihale aşamasında, 58 adedine ise henüz başlanılmamıştır. Son olarak kurumlarımızın yatırımlarını İl Yatırım Takip Sistemine zamanında ve eksiksiz olarak girdikleri görülmüştür. Kurumlarımıza gerekli hassasiyeti gösterdiklerinden dolayı teşekkür eder, İl Koordinasyon Kurulunun 2021 yılı 3. toplantısının İlimiz için hayırlı olmasını temenni ederim.“ diye konuştu.









Toplantının devamında kurum yetkilileri biten ve devam etmekte olan projeler hakkında bilgi vererek, kendilerine yöneltilen soruları yanıtladılar.






Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.