Radyo 80 | Fıstık Gibi Radyo

Osmaniye'de 7 bin 600 gıda denetimi yapıldı, 337 bin TL ceza uygulandı

Güncel

Osmaniye'de bu yıl içinde 7 bin 600 denetim gerçekleştirdiğini belirten Tarım ve Orman İl Müdürü İbrahim Sağlam, bu denetimlerde işletmelere toplam 337 bin lira ceza uygulandığını açıkladı. Türkiye'de bir ilk olan ürün bazlı gıda denetimlerinin 1 hafta boyunca Türkiye genelinde olduğu gibi Osmaniye ilinde de birçok işletmede yapılacağını belirten Sağlam, yapılan denetimler sonucunda numunesi alınan ürünlerde herhangi bir olumsuzluk tespit edilmesi durumunda, ilgili firmalara para cezası uygulanacak ve isimleri kamuoyuyla paylaşılacağını kaydetti.

Osmaniye'de bu yıl içinde 7 bin 600 denetim gerçekleştirdiğini belirten Tarım ve Orman İl Müdürü İbrahim Sağlam, bu denetimlerde işletmelere toplam 337 bin lira ceza uygulandığını açıkladı.

Türkiye'de bir ilk olan ürün bazlı gıda denetimlerinin 1 hafta boyunca Türkiye genelinde olduğu gibi Osmaniye ilinde de birçok işletmede yapılacağını belirten Sağlam, yapılan denetimler sonucunda numunesi alınan ürünlerde herhangi bir olumsuzluk tespit edilmesi durumunda, ilgili firmalara para cezası uygulanacak ve isimleri kamuoyuyla paylaşılacağını kaydetti.



Osmaniye'de ürün bazlı denetimler kapsamında et ve et ürünleri, süt ve süt ürünleri, ekmek ve ekmek çeşitleri ile unlu mamul üreten işyerlerinin denetlendiğini ifade eden Sağlam, "İlimizde bu yıl içinde 7 bin 600 denetim gerçekleştirdik. İşletme sayımız 4 bin 500 civarındadır. Bugüne kadar yapılan denetimlere baktığımızda yüzde 158 gibi bir orana ulaştık. İşletmelerimize bu denetimlerde 337 bin lira ceza uygulandı. Yapılan bu denetimlerde de gerekli gördüğümüz işletmelerden numuneler alınıp analizlere gönderiliyor, eğer numunelerde olumsuzluk tespit edildiğinde bunlara da cezai müeyyide uygulanacaktır. Yapılan denetimlerde hijyen kurallarına uyarak sağlıklı ürünleri vatandaşa sunan işletme sahiplerine teşekkür ediyoruz." dedi.



Gıda zincirinin tüm aşamalarında tüketici sağlığının korunması ve güvenilir gıda arzının sağlanmasının bakanlığın sorumluluğunda olduğunu kaydeden Sağlam, ''Bakanlığımızın başlatmış olduğu denetim seferberliğine bizlerde destek vermek için sahalara inerek kontrollere katılım sağladık. Bu denetimi diğerlerinden ayıran husus Tüm Türkiye'de aynı anda aynı sektörlere yönelik denetimler yapılmasıdır. Halk sağlığı ve gıda güvenliğinin sağlanması adına görevimizin başındayız dedi. Hangi ürün grubunda ne gibi riskler görüldü, bunlar yıl içindeki ve geçmiş yıllardaki verilerle karşılaştırılarak masaya yatırılıyor, böylece bir sonraki yılın denetim ve numune alma planı şekilleniyor. Denetimler kesinlikle haber vermeden gerçekleştiriliyor.'' diye konuştu.

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.