Radyo 80 | Fıstık Gibi Radyo

Osmaniye'de aile içi ve kadına şiddet olayları %9 düştü

Güncel

Osmaniye İl Jandarma Komutanlığı sorumluluk bölgesinde 2020 yılı içerisinde 242 aile içi ve kadına şiddet olayı meydana geldi. 154 şahıs hakkında koruyucu ve önleyici tedbir kararı alındı.


Osmaniye İl Jandarma Komutanlığı sorumluluk bölgesinde 2020 yılı içerisinde 242 aile içi ve kadına şiddet olayı meydana geldi. 154 şahıs hakkında koruyucu ve önleyici tedbir kararı alındı. Jandarma bölgesinde bir önceki yıla oranla aile içi ve kadına şiddet olaylarında %9 düşüş sağlandı.









2021 yılı içerisinde aile içi ve kadına şiddet olayları ile çocuk suçlarının azalması maksadıyla Osmaniye İl Jandarma Komutanlığı Aile İçi Şiddetle Mücadele ve Çocuk Kısım Amirliğince eğitim faaliyetleri yapıldı.









Aile içi ve kadına yönelik şiddetle mücadele kapsamında, Toprakkale ilçesi Organize Sanayi Bölgesinde faaliyet gösteren bir tekstil firmasında çalışan kadınlar ile Sumbas ilçesi Mehmetli beldesinde ikamet eden kadınlara yönelik Kadın Acil Destek (KADES) programı hakkında eğitim faaliyeti yapılarak, programın cep telefonlarına indirilmesi sağlandı.









Osmaniye İl Jandarma Komutanlığınca; aile içi ve kadına şiddetle mücadele kapsamında eğitim faaliyetlerinin artarak devam edeceği ve bu sayede aile içi ve kadına şiddet olaylarının önüne geçilmesi hedefleniyor.


Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.