Radyo 80 | Fıstık Gibi Radyo

Osmaniye'de Cumhuriyet Coşkusu

Güncel

Cumhuriyetimizin Kuruluşunun 96. Yıldönümü, tüm yurtta olduğu gibi, Osmaniye'de de törenle kutlandı.

Cumhuriyetimizin Kuruluşunun 96. Yıldönümü, tüm yurtta olduğu gibi, Osmaniye'de de törenle kutlandı.

Valilik makamında Vali Ömer Faruk Coşkun'un tebrikleri kabulü ile başlayan kutlamalar, Devlet Bahçeli Bulvarındaki törenle devam etti.

Devlet Bahçeli Bulvarındaki törene; Vali Ömer Faruk Coşkun ve eşi, Osmaniye Milletvekili Baha Ünlü, Garnizon Komutanı Topçu Albay Emin Yılmaz Sancaktar, Belediye Başkanı Kadir Kara, Cumhuriyet Başsavcısı Ahmet Tekne, Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Murat Türk, Baro Başkanı İbrahim Halil Yavuzdoğan, Vali Yardımcısı Âdem Yılmaz, İl Jandarma Komutanı Jandarma Albay Zafer Tombul, İl Emniyet Müdürü Ahmet Selçuk Okumuş, İl Genel Meclisi Başkanı Mehmet Ali Gizlice, kamu kurum ve kuruluşları il müdürleri, sivil toplum kuruluşları temsilcileri, siyasi parti temsilcileri, öğretmen ve öğrenciler ile vatandaşlar katıldı.

Tören; Vali Ömer Faruk Coşkun, Garnizon Komutanı Topçu Albay Emin Yılmaz Sancaktar ve Belediye Başkanı Kadir Kara’nın halkın bayramını kutlamasıyla başladı. Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşımızın okunmasının ardından Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı mesajı okundu.

Törenin devamında konuşan Vali Ömer Faruk Coşkun, tarihi şan ve şerefle dolu yüce ulusumuzun, Mustafa Kemal Atatürk’ün liderliğinde yedi düvele karşı göğsünü siper edip istiklal mücadelesini vererek kurduğu Türkiye Cumhuriyeti Devletinin kuruluşunun 96. yıldönümünü kutlayarak başladığı konuşmasının devamında, "Cumhuriyet, her türlü imkânsızlıklara rağmen çok ağır bedeller ödenerek, örnek vatan sevgisi, hürriyet ve istiklal aşkıyla gösterilen kahramanlığın eseridir. Nitekim ezelden beridir hür yaşamış Türk Milleti, Kurtuluş Savaşı’nı da bu azimle kazanmış ve bu kazanımı Cumhuriyet’le taçlandırarak, tarihimizin en büyük dönüm noktalarından birisini gerçekleştirilmiştir."diye konuştu.

Vali Coşkun sözlerinin devamında, "Aziz milletimiz, Cumhuriyetimizin kuruluşundaki ortak duygular ve hedef etrafında kenetlenerek bugünlere gelmiştir. Yaşadığımız tüm badireleri, birlik ve beraberliğinden ödün vermeden aşmayı başarmıştır. Bugün geldiğimiz noktadan, her alanda daha da gelişmiş müreffeh bir Türkiye’ye ulaşacağımıza yürekten inanıyorum. Milletimizin her ferdi, özellikle çocuklarımız, gençlerimiz; Cumhuriyetini, milli egemenliğini ve milli iradesini yorulmadan her zaman koruyacak ve sahip olduğumuz değerlere bağlılığını devam ettirecektir. 600 yıllık bir cihan devletinin mirası üzerinde yükselen Cumhuriyetimize sahip çıkmak, ülkemizin ve milletimizin geleceği için çalışmak, mücadele etmek, gerektiğinde fedakârlıkta bulunmak, hepimizin müşterek vazifesidir. Unutulmamalıdır ki her bir vatandaşımız, eşit haklara sahip, ortak bir geçmişi ve ortak bir geleceği paylaşan bu ülkenin evlatlarıdır. Bugün, bizi biz yapan yüksek değerlerimizi daha gür sesle yüceltmeli, geçmişte olduğu gibi bugün de tek yürek olmalıyız. Böylece kardeş kavgası çıkarmak için beyhude bir çaba içinde olan şer odaklarına da bir kere daha en güzel cevabı vermiş olacağız. Atalarımızın mirası olan Kutlu Vatan’ın, Yıkılmaz Cumhuriyet’in, Şanlı Al Bayrağın manevi yükümlülüğü hepimizin omuzlarındadır. Aziz Şehitlerimiz emin ve müsterih olsunlar ki Türk Milleti mukaddes vatanımızın bölünmez bütünlüğüne, milletimizin birlik ve beraberliğine kast edecek olanlara hak ettikleri şekilde mukabele etmekten asla imtina etmeyecektir. Bu duygu ve düşüncelerle; başta Cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal ATATÜRK olmak üzere Kahraman Silah Arkadaşlarını, Aziz Şehitlerimizi ve ebediyete intikal eden Şanlı Gazilerimizi sonsuz şükran duygularımla ve rahmetle yâd ediyorum. Barış Pınarı Harekatında görev alan tüm Mehmetçiklerimize muvaffakiyetler diliyorum. Saygıdeğer Osmaniye Halkının ve Aziz Milletimizin Cumhuriyet Bayramı’nı kutluyor, saygılar sunuyorum."dedi.

Yedi Ocak İlkokulu halk oyunları ekibinin gösterisi ardından 80. Yıl Cumhuriyet Anadolu Lisesi öğrencisi Ayşenur Toku "Akdenize Doğru" isimli şiiri; Osmaniye Belediyesi Mehter Takımının gösterisinin ardından ise Atatürk Ortaokulu öğrencisi Beren Çınar Güngör "Cumhuriyete" isimli şiiri okudu.

Cumhuriyetimizin Kuruluşunun 96. Yıldönümü kutlama töreni, resmigeçit ile son buldu. Resmigeçitte, Anıtkabir'de dalgalanan ve Garnizon Komutanlığımıza gönderilen Bayrağımız da askerler tarafından taşındı. Tören geçidi vatandaşlarımızın coşkulu alkışları ile sona erdi.
Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.