Radyo 80 | Fıstık Gibi Radyo

Osmaniye'de 'Devlet Övünç Madalyası ve Beratı' töreni

Güncel

Osmaniye'de 5 şehit ailesi ve 9 gaziye Devlet Övünç Madalyası ve Beratı, Cumhurbaşkanı adına Valimiz Dr. Erdinç Yılmaz tarafından verildi.


Şehitlerimizin aileleri ve gazilerimize Devlet Övünç Madalyası ve Beratı verildi. Valilik Ahmet Cevdet Paşa Toplantı Salonunda düzenlenen törene Vali Dr. Erdinç Yılmaz, Osmaniye Milletvekilleri Mücahit Durmuşoğlu ve İsmail Kaya, Garnizon Komutan Vekili Piyade Albay Cemal Ekinci, Cumhuriyet Başsavcısı Ahmet Tekne, İl Jandarma Komutanı Jandarma Albay Zafer Tombul, İl Emniyet Müdür Yardımcısı Murat Sönmez, kamu kurum ve kuruluşları il müdürleri, şehitlerimizin aileleri ve gazilerimiz ile aileleri katıldı.





Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşımızın okunması ile başlayan törenin devamında Fetih Camii İmam Hatibi Mahmut Durmuş tarafından şehitlerimiz için Kuran-ı Kerim okundu. Daha sonra İl Müftüsü Ali Rıza Tahiroğlu şehitlerimiz için dua etti.









Törenin devamında konuşan Vali Dr. Erdinç Yılmaz, “Bugün vatanı uğruna canla başla, onurlu ve şanlı bir mücadele sergileyerek bu toprakları bize yurt yapan kahraman şehitlerimizin yakınlarına ve gazilerimize, Devlet Övünç Madalyalarını ve Beratlarını, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan adına takdim etmekten büyük onur ve şeref duyuyorum. Bu asil millet; bayrağı, vatan sevdası ve manevi değerleri uğruna canlarını feda eden, “gövdelerini siper ederek yurduna alçakları uğratmayan” kahraman yiğitlerini her zaman minnet ve şükranla anacaktır. Şehitlerimizin aileleri ve evlatları, aziz milletimiz ve devletimize emanettir. Milletimiz dün olduğu gibi bugün de “ölürsek şehit, kalırsak gazi oluruz” diyerek istiklalini ve istikbalini savunmaktadır. Bugün, şehitlerimizin ve gazilerimizin emsalsiz fedakârlıkları sayesinde huzur içinde yaşıyor, geleceğe güvenle bakıyoruz. Ülkenin her köşesinde ortak duygularla şehitlerimize ve gazilerimize minnet ve şükranlarımızı sunuyoruz.” diye konuştu.





Vali Yılmaz sözlerinin devamında kahraman gazilerimize hitap ederek, “Aziz vatanımızın bağımsızlığı ve bölünmez bütünlüğünü korumak için canınız pahasına cepheden cepheye koşarak, bu uğurda şehit olmayı göze aldınız, ülkemizin medarı iftiharı, vatanseverliğin ve kahramanlığın yaşayan abidelerisiniz. “Bacağım, kolum, gözüm olmadan yaşayabilirim, ama vatanım olmadan asla yaşayamam" diyen gazilerimiz vatan size minnettardır.” dedi.









Konuşmasının devamında şehitlerimizin kıymetli ailelerine hitap eden Vali Dr. Erdinç Yılmaz, “Üzerinde özgür ve hür bir şekilde yaşadığımız bu toprakları bizlere vatan toprağı yapan, yüce ve şanlı ay yıldızlı al bayrağımıza asil kırmızı rengini veren, şahadet şerbeti içip ülkesi ve milleti uğruna gözlerini bir dakika kırpmadan canlarını feda eden, vatan sevdasıyla yetiştirdiğiniz kahraman evlatlarımıza minnettarız. Şehitlerimizin kanları ile sulanan bayrağımızın, bu topraklarda ilelebet özgürce dalgalanması, dünyanın en onurlu, en cesur ve vatan sevgisi en yüce milleti olan; Türk Milleti için en büyük ödüldür. Şehitlerimizin bizlere yadigârı ve kutsal emaneti olan kıymetli aileleri; Türkiye Cumhuriyeti Devleti her daim yanınızdadır. Ne yaparsak yapalım, şehitlerimizin ve gazilerimizin hakkını asla ödeyemeyiz. Türkiye Cumhuriyeti Devletinin her karış toprağı, bilinmelidir ki; şahadet şerbeti içerek, canları uğruna vatanına alçakları uğratmayan ve Şanlı Ay Yıldızlı Al Bayrağımızın ilelebet dalgalanmasını sağlayan, Kahraman ve Cesur Şehit Türk Ordusunun kanlarıyla sulanmış ve kahraman gazilerimizin mücadelesiyle kazanılmıştır. Bizler ve gelecek nesillerimiz vatan aşkı ve sevdasıyla yoğrulacak ve atalarından emanet aldıkları vatan bildikleri bu topraklara alçakları asla uğratmayacaklardır. Tarih boyunca vatanı, bayrağı ve onuru için mücadele eden kahraman şehitlerimize ve ebediyete intikal eden gazilerimize Cenab-ı Allah'tan rahmet diliyorum, hayatta olan gazilerimize ise aileleriyle birlikte sağlıklı uzun ömürler diliyorum.” dedi.









Vali Yılmaz’ın konuşmasının ardından Devlet Övünç Madalyası alacak şehitlerimizin ve gazilerimizin özgeçmişleri sunuldu.









Törenin devamında ise şehitlerimizin aileleri ve gazilerimize, Devlet Övünç Madalya ve Beratları Vali Dr. Erdinç Yılmaz tarafından verildi. Törende; Şehidimiz Polis Memuru Bayram Bozdoğan adına oğlu Sait Burak Bozdoğan’a, Şehidimiz Polis Memuru Hayrettin Mennan adına oğlu Turan Mennan’a, Şehidimiz Polis Memuru Hüseyin Cengiz adına kızı Merve Gümüş’e, Şehidimiz Jandarma Uzman Çavuş Zinnur Ezim adına Babası Mehmet Ezim’e, Şehidimiz Jandarma Asb. Kd. Çvş. Mustafa Sefa Kök adına ailesine ile Gazimiz Polis Memuru Ahmet Aktaş, Gazimiz Jandarma Uzman Çavuş Bülent Öz, Gazimiz Jandarma Uzman Çavuş Hasan Hüseyin Kök, Gazimiz Polis Memuru Hasan Yiğit, Gazimiz Jandarma Asb. Kd. Başçavuş Kasım Yağbasan, Gazimiz Jandarma Asb. Kd. Çvş. Mehmet Fatih Ellez, Gazimiz Jandarma Uzman Çavuş Metin Aygün, Gazimiz Jandarma Asb. Kd. Çvş. Selahattin Erdem ve Gazimiz Jandarma Asb. Üst Çavuş Serdar Tanış’a madalya ve beratları takdim edildi.










Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.