Radyo 80 | Fıstık Gibi Radyo

Osmaniye'de kaç dernek var?

Güncel

Osmaniye İl Sivil Toplumla İlişkiler Müdürü Adnan Gizlice, Cebelibereket Gazeteciler Cemiyetini (CGC) ziyaret etti. CGC Başkanı, Akdeniz Gazeteciler Federasyonu Genel Başkan Yardımcısı ve Türkiye Gazeteciler Konfederasyonu Yönetim Kurulu üyesi Ali Cihangir, ziyarette yaptığı açıklamada, yerel basının içerisinde bulunduğu ekonomik sıkıntılarından bahsetti.

Osmaniye İl Sivil Toplumla İlişkiler Müdürü Adnan Gizlice, Cebelibereket Gazeteciler Cemiyetini (CGC) ziyaret etti.

CGC Başkanı, Akdeniz Gazeteciler Federasyonu Genel Başkan Yardımcısı ve Türkiye Gazeteciler Konfederasyonu Yönetim Kurulu üyesi Ali Cihangir, ziyarette yaptığı açıklamada, yerel basının içerisinde bulunduğu ekonomik sıkıntılarından bahsetti.


Basın kuruluşlarına destek çıkılması gerektiğini ifade eden Cihangir, “Kentte günlük gazetelerin geliri resmi ilanlar olurken artık kurum ve kuruluşların ilana çıkmamaya başladığını gözlemliyoruz. Ekonomik sıkıntılar sebebiyle haftalık gazeteler çıkmamaya başladı. Bu konuda genelde bir çalışma yapılması ve yerel gazetelerin desteklenmesi gerekmektedir” dedi.



Cihangir, konuşmasının devamında cemiyet, federasyon ve konfederasyon çalışmaları hakkında bilgi verdi.

İl Sivil Toplumla İlişkiler Müdürü Adnan Gizlice, dernekler müdürlüğü olan kurumun adının Cumhurbaşkanlığı kararnamesiyle İl Sivil Toplumla İlişkiler Müdürlüğü olarak değiştiğini belirtti.

Osmaniye’de faal olarak 646 dernek olduğunu dile getiren Gizlice, “Derneklerimizin hepsinin bir alanı var. Derneklere her zaman tavsiyemiz kurumsal bir yapıda olmalarıdır. Yaptıkları işleri ciddi yaparlarsa hizmetleri de ciddiye alınır. Derneklerin ve STK’ların en önemli görevi şeffaf olmak, vatandaşı aydınlatmaktır’’ dedi.

Gizlice, Nisan ayı sonuna kadar beyannamelerini vermeleri gerektiğini sözlerine ekledi.

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.