Radyo 80 | Fıstık Gibi Radyo

Osmaniye'de kar, tipi ve buzlanma ile etkin mücadele

Güncel

Osmaniye İl Özel İdaresine bağlı ekipler, son bir haftadır İlimizde yaşanan kar, tipi ve buzlanma ile yoğun bir şekilde mücadele etti. Merkezde Yarpuz, Zorkun, Küllü; Bahçe İlçesinde Aşağı Karderesi, Yukarı Karderesi, Bekdemir, Yaylalık, İndresi; Düziçi İlçesinde Yenifarsak, Hoğdu, Çitli, Çatak, Yeşildere; Kadirli İlçesinde Yoğunoluk, Tahta, Değirmendere, Kösepınarı; Sumbas ilçesinde Yeşil Yayla, Çiçeklidere ve Esenli köy ve yaylalarında etkili olan kar ve buzlanma ile mücadele eden ekipler, özellikle buzlanma nedeniyle zor anlar yaşadı.


Osmaniye İl Özel İdaresine bağlı ekipler, son bir haftadır İlimizde yaşanan kar, tipi ve buzlanma ile yoğun bir şekilde mücadele etti.





Merkezde Yarpuz, Zorkun, Küllü; Bahçe İlçesinde Aşağı Karderesi, Yukarı Karderesi, Bekdemir, Yaylalık, İndresi; Düziçi İlçesinde Yenifarsak, Hoğdu, Çitli, Çatak, Yeşildere; Kadirli İlçesinde Yoğunoluk, Tahta, Değirmendere, Kösepınarı; Sumbas ilçesinde Yeşil Yayla, Çiçeklidere ve Esenli köy ve yaylalarında etkili olan kar ve buzlanma ile mücadele eden ekipler, özellikle buzlanma nedeniyle zor anlar yaşadı.









Hafta sonu dahil aralıksız yürütülen çalışma sonucu kapalı yol bırakmayan ekiplere teşekkür eden İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Mustafa Bolat, bundan sonra oluşabilecek olumsuzluklara karşı her türlü tedbirin alındığını açıkladı.









Mücadelenin kesintisiz devam edeceğini belirten Bolat; “İlimizin tamamında kar, tipi ve buzlanma olması nedeniyle sahaya yetişmekte güçlükler yaşandı. Başta grup yoları olmak üzere ana ve ara yollara girilmeye çalışıldı. Osmaniyeli hemşerilerimizden de bu hususta büyük bir anlayış ve samimiyet gördük. Mağduriyet yaşayan vatandaşlarımıza anlayışları dolayısıyla şahsım ve İdaremiz adına teşekkür ediyorum." dedi.









Bolat, "Çalışmalarımızı her an takip eden başta Sayın Valimiz, Milletvekillerimiz, Kaymakamlarımız, İl Genel Meclis Başkanı ve Üyelerimiz, Jandarma Teşkilatımız, Belediye Başkanlarımız, Muhtarlarımız ile her türlü zorluğa rağmen fedakârca çalışan mesai arkadaşlarıma özellikle teşekkür ediyorum “ dedi.






Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.