Radyo 80 | Fıstık Gibi Radyo

Osmaniye'de 'Kore Kültür Günü' etkinliği düzenlendi

Güncel

Kore Cumhuriyeti Büyükelçiliği Kore Kültür Merkezi ve Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi işbirliği ile "Kore Kültür Günü" etkinliği düzenlendi. OKÜ 15 Temmuz Şehitler Amfisi ile İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Amfi ’sinde gerçekleşen etkinliklere OKÜ Rektör Vekili Prof.

Kore Cumhuriyeti Büyükelçiliği Kore Kültür Merkezi ve Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi işbirliği ile "Kore Kültür Günü" etkinliği düzenlendi.

OKÜ 15 Temmuz Şehitler Amfisi ile İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Amfi ’sinde gerçekleşen etkinliklere OKÜ Rektör Vekili Prof. Dr. Alpaslan Dayangaç, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Susran Erkan Eroğlu, Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. M. Emin Öcal, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Selim Coşkun, akademik ve idari personel ile öğrencileri katıldı.



“Ode to My Father” Kore filmi gösterimi ile başlayan etkinlikler, “Kore-Türkiye İlişkileri” ile Kore'de Eğitim ve Korece Tanıtım semineri ve Kore geleneksel kıyafetleriyle fotoğraf çekimi ile devam etti.

“Kore-Türkiye İlişkileri” hakkında sunum yapan Kore Cumhuriyeti Büyükelçiliği Müsteşarı Dong Woo Cho, “Koreliler Orta Asya’dan doğuya göç ettiğini biliyoruz. Türkiye ile 8 bin km uzaklıkta olsak da görünüşler farklı olsa da anlayışları, duyguları birbirine çok yakın. Dilin de yakın olması bunun bir göstergesi.” diye konuştu.



Kore Cumhuriyeti Büyükelçiliği Müsteşarı Dong Woo Cho’ya OKÜ Rektör Vekili Prof. Dr. Alpaslan Dayangaç Karatepe Kilimi hediye ederken Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Susran Erkan Eroğlu tarafından da çiçek takdim edildi.
Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.